Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βίντεο – Φωτό: Μεγάλη συγκέντρωση στο Προδρόμι για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων ώστε να μην υπάρξουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στις κατοικίες καθώς κάτι τέτοιο θα υποβαθμίσει και την ποιότητα ζωής τους, και τις παραγωγές ενώ υπάρχει ερωτηματικό και για την ρύπανση ή μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στην συγκέντρωση ήταν φανερή η αγανάκτηση γιατί κανείς δεν είχε ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα σχέδια δημιουργίας τέτοιων μονάδων στην περιοχή και ήδη έχουν γίνει γνωστές 2 τέτοιες αδειοδοτήσεις, στην Χόικα και στο Προδρόμι.

Όπως είπαν όλοι οι ομιλητές οι ιδιοκτήτες είναι καθόλα νόμιμοι όμως τον “νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό” ούτε είναι προς το κοινωνικό συμφέρον. Τονίσθηκε στις ομιλίες ότι οι κάτοικοι δεν είναι εναντίον των επενδύσεων αλλά αυτές να γίνουν σε έναν άλλο χώρο μακριά από τις κατοικίες ή να γίνουν στην βιομηχανική ζώνη.

Την βασική ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Προδρομίου Γεώργιος Τσιώτας και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Προδρομίου Νίκος Παππάς. Επίσης έκαναν παρέμβαση ο Νικόλας Κάτσιος, ο Ηλίας Κουτσής, ο Δανιήλ Αναστασόπουλους, η Παναγιώτα Αλεξίου καθώς και ο πρόεδρος της ΤΚ Χόικας Άκης Σπύρου. Στην συγκέντρωση ήταν και πρόεδρος του Ζερβοχωρίου Πάνος Σουλιώτης.

Το θέμα θα ζητηθεί να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του Προδρομίου υπάρχει η αρωγή του δημάρχου αλλά και της Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση.

Μετά την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Προδρομίου έγινε συμβολική πορεία προς το σημείο όπου γίνονται οι εργασίες για την μονάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΣΙΟΣ και ΚΟΥΤΣΗΣ καθώς και δήλωση στο periodikostep.gr του Γιώργου Τσιώτα

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες Φωτογραφίες ΕΔΩ