Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Θεσπρωτία: συνεδρίαση του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    «Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην Περιφερειακή Ενότητα  Θεσπρωτίας»

    Την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας συνεδρίασε ,  Συντονιστικό Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με θέμα: 

    «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024» , 

    κατόπιν προσκλήσεως  του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά.

    Παρευρέθηκε, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Αντιπύραρχος κ. Τσιώπος Κωνσταντίνος , τον οποίο ο Αντιπεριφερειαρχης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων  για την παρουσία του ,  ο οποίος ανέλυσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εκ μέρους του Πυροσβεστικού σώματος και  απάντησε σε ερωτήσεις . 

    Κατά τη συνεδρίαση, έγινε αναφορά από τους εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό δράσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 , για τα σχέδια οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, και  δόθηκε έμφαση στον καθαρισμό των οικοπέδων και των αγροτεμάχιων.  

    Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ,  για την Αντιπυρική περίοδο 2024 , θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και σε  άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς.

     Ανέφερε ότι υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  , η οποία και θα έχει το συντονισμό ,  θα  αναπτύσσονται οι περιπολίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων .

    Επίσης κατά  τις δύσκολες ημέρες με δείκτη αυξημένης επικινδυνότητας και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές να υπάρχουν μηχανήματα ,  χειριστές σε επιφυλακή , εάν δε λαμβάνουν χώρα αδειοδοτημένες πολιτιστικές  εκδηλώσεις να υπάρχει και  πυροσβεστικό όχημα .

    Στην συζήτηση παρευρέθηκαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, κ. Ντάσιος,κ. Χρήστου και κ. Μέγγουλης.   

    Ο Δ/κτης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Τσουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παππάς και ο Δ/κτης του ΑΤ Ηγουμενίτσας κ. Κολιγιώτης, ο Δκτης του 628 Τ.Π. Ανχης (ΠΖ)  κ. Καρράς Ιωάννης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Κοριζής, ο Διοικητής της Π.Υ. Ηγουμενίτσας κ. Πανταζής και Π.Υ. Πάργας κ. Ματακούλης καθώς και στελέχη τους, επίσης η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Θεσπρωτίας κ. Κόκορη Μελίνα.

    Επίσης παραβρεθήκαν η Δντρια Δασών Θεσπρωτίας κ. Γιαννακοπούλου, η εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπύρου, η υπεύθυνη του ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας  κ. Δώδα, από τον ΟΛΗΓ ΑΕ ο κ. Νικολάου, από τον ΟΦΥΠΕΚΑ Μ.Δ. Θεσπρωτίας, ο κ.  Κωνσταντίνης, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Καλόγερος, από το ΕΚΑΒ ο κ. Κατσιμάνης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ο κ. Βασιλειάδης καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθελοντικού Κλιμακίου Σαγιάδας κ. Λιούτσης και της Θηροφυλακής κ. Τσάνης.

    Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.