Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σε καλό κλίμα η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Σουλίου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με την νέα δημοτική αρχή. Έγιναν δύο συνεδριάσεις, η πρώτη για τον προϋπολογισμό του δήμου Σουλίου και η δεύτερη με θέματα κατά κύριο λόγο ρουτίνας.

Εκτός από τις συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνο ένα ψήφισμα για να μην φύγει η τράπεζα Alpha από την Παραμυθιά ή έστω να λειτουργεί κάποιες μέρες. Το εύστοχο ερώτημα τέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση με τον κ. Μπρέστα να αναρωτιέται σε περίπτωση που αυτό το ψήφισμα πέσει στο κενό (που είναι και το πιο πιθανό) ποια θα είναι η αντίδραση του δήμου;

Κατά τα άλλα ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, με τον κ. Μπρέστα να μην είναι αντίθετος σε επιμέρους σημεία αλλά να έχει κεντρική πολιτική διαφωνία. Αυτή η ομοψυχία στην ψήφιση του προϋπολογισμού θα δοκιμαστεί τον Φεβρουάριο που θα έρθει η πρώτη τροποποιητική του.

Αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η μεγάλη προσέλευση δημοτών που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο των συνεδριάσεων, η παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Γώγου ενώ στο τέλος της συνεδρίασης υπήρξε παρέμβαση του Πολιτιστικού συλλόγου Προδρομίου όπου ζήτησαν να λυθεί το πρόβλημα με τον φωτισμό, ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία, και για λόγους ασφάλειας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την συνεδρίαση: