Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πως να έχετε μία παραγωγική μέρα

Το να έχετε μία παραγωγική μέρα δεν είναι εύκολο, όταν έχετε μία χαοτική καθημερινότητα με πολλές υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι τρόποι, για να κάνετε την κάθε μέρα σας όσο πιο παραγωγική γίνεται. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποιους από αυτούς τους τρόπους.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα

Για να γίνει οποιαδήποτε μέρα παραγωγική, χρειάζεται να έχετε έτοιμο κάποιο πρόγραμμα. Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε ημερολόγια https://www.twf.gr/category/imerologia/ και σημειωματάρια https://www.twf.gr/category/simiomataria/, για να σημειώνετε σε αυτά το πρόγραμμα της κάθε μέρας σας.

Κοιμηθείτε αρκετά

Βασική προϋπόθεση για μία παραγωγική μέρα, είναι να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Αν δεν έχετε κοιμηθεί καλά, είναι πιθανό να ξυπνήσετε με κούραση και πονοκέφαλο.

Φυσικά αυτά τα συμπτώματα, θα σας κάνουν να είστε λιγότερο παραγωγικοί στις διάφορες εργασίες σας. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό, να έχετε ένα πρόγραμμα ύπνου που να σας επιτρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον έξι με επτά ώρες την μέρα.

Ξυπνήστε νωρίς

Όσο πιο νωρίς αρχίσετε την μέρα σας, τόσο το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να ξυπνήσετε από τα χαράματα, αλλά το να ξυπνήσετε αρκετά πριν το μεσημέρι είναι μια πολύ καλή αρχή, για να πάει καλά η μέρα σας, από άποψη παραγωγικότητας.

Αν ξυπνήσετε αργά, θα αισθάνεστε κούραση και θα έχετε χάσει πολλή ώρα από την μέρα σας. Αντιθέτως αν ξυπνήσετε νωρίς, θα έχετε χρόνο για να κάνετε πολλά πράγματα μέσα στην μέρα σας, καθιστώντας την παραγωγική.

Φτιάξτε επαρκή γεύματα

Για να μπορείτε να κάνετε σωστά τις διάφορες δουλειές σας, πρέπει επίσης να τρέφεστε σωστά. Είναι σημαντικό να έχετε τρία ισορροπημένα γεύματα μέσα στην μέρα σας, ώστε ο οργανισμός σας να λειτουργεί όσο καλύτερα γίνεται.

Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν αρκετή έμφαση στο πρωινό τους, αλλά αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Το πρωινό είναι το γεύμα, που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε καλά την μέρα σας, οπότε πρέπει να είναι περιποιημένο.

Μην χρονοτριβείτε

Είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας, από τα διάφορα ερεθίσματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά σας. Είναι σημαντικό όμως να τα αγνοείτε όσο μπορείτε.

Με το να χρονοτριβείτε, το μόνο που καταφέρνετε είναι να μεταφέρετε την δουλειά σας για αργότερα και να αργείτε να τελειώσετε με τις υποχρεώσεις σας.

Κάντε διαλείμματα

Όσο καλή και αν είναι η σκληρή δουλειά, είναι μάταιη αν δεν κάνετε ενδιάμεσα τα απαραίτητα διαλείμματα. Δεν μπορείτε να είστε παραγωγικοί μέσα στην μέρα σας, αν δεν δίνετε στον εαυτό σας τα διαλείμματα που χρειάζεται.