Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κυριακάτικο BBQ: Πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ανοιξιάτικος και εσείς σκέφτεστε πως να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά με τους αγαπημένους σας φίλους; Τι θα λέγατε για ένα BBQ στην αυλή, την βεράντα ή τον κήπο σας; Αν αυτή η ιδέα σας φαίνεται υπέροχη βρείτε παρακάτω ορισμένα tips για το πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα και οργανώστε το τέλειο μπάρμπεκιου. 

Εργαλεία BBQ

Τα ιδανικά εργαλεία είναι βασική προϋπόθεση για να οργανώσετε το τέλειο μπάρμπεκιου. Φυσικά δεν είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά στην γεύση, ωστόσο θα σας βοηθήσουν να ψήσετε πιο άνετα και θα σας παρέχουν την ασφάλεια που χρειάζεστε ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα κατά την διάρκεια του ψησίματος. Προμηθευτείτε μια τσιμπίδα και μια σπάτουλα για να γυρίζετε τα κρέατα με ευκολία στην σχάρα, ποδιά και γάντια ώστε να μην λερωθείτε, αλλά και ένα μεγάλο ταψί ώστε να τοποθετείτε τα κρέατα. Μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμη εργαλεία αλλά αυτά είναι σίγουρα τα βασικά. 

Ψησταριά & Κάρβουνα 

Δεν μπορείτε να οργανώσετε ένα μπάρμπεκιου χωρίς να έχετε προμηθευτεί ψησταριά και κάρβουνα. Βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και την έχει καθαρίσει επιμελώς μετά την τελευταία χρήση της και μην παραλείψετε να αγοράσετε αρκετά κάρβουνα ώστε να μπορέσετε να ψήσετε όλα τα κρέατα. Σας προτείνουμε να αναζητήσετε κάρβουνα από φυσικό ξύλο τα οποία θα δώσουν μοναδική νοστιμιά στα κρέατα που έχετε επιλέξει να ετοιμάσετε και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ευκολότερα το ψήσιμο που επιθυμείτε. 

Κρέας 

Η επιλογή του κρέατος είναι μια από τις σημαντικότερες που έχετε να κάνετε για το τέλειο BBQ. Θέλετε να καταλήξετε σε κάτι που θα αρέσει σε όλους τους καλεσμένους σας, αλλά και σε κάτι που ενδεχομένως έχετε ξαναφτιάξει ώστε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι νοστιμότατο. Είτε έχετε αποφασίσει να φτιάξετε κοντοσούβλι https://roussis.com.gr/product-category/paraskeuasmata/kontosouvli/, είτε μπριζόλες από μοσχάρι https://roussis.com.gr/product-category/mosxarisio_kreas/, είτε οποιοδήποτε άλλο κρέας σας αρέσει προμηθευτείτε το από κάποιο κρεοπωλείο που εμπιστεύεστε και θα είστε σίγουροι για την ποιότητά του. 

Μαρινάδα 

Το μαρινάρισμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι αυτό που χαρίζει αξεπέραστη γεύση στα κρέατα και τρυφερή υφή. Μπορείτε να βρείτε έτοιμες μαρινάδες στο εμπόριο για extra ευκολία, ωστόσο εμείς θα σας παροτρύναμε να φτιάξετε την δική σας σπιτική μαρινάδα. Οι παραλλαγές είναι πολλές και μπορείτε να προτιμήσετε εκείνη που σας αρέσει, μια εύκολη πρόταση ωστόσο είναι μια μαρινάδα με λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βαλσάμικο ξύδι και μουστάρδα. Αφήστε το κρέας στην μαρινάδα από το προηγούμενο βράδυ και απολαύστε ένα υπέροχο κυριακάτικο γεύμα με τους αγαπημένους σας!