Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι να κάνετε με τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πια

Σίγουρα κάθε τόσο, παρατηρείτε ότι υπάρχουν πράγματα στο σπίτι σας, τα οποία δεν σας είναι χρήσιμα πια και δεν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά, αλλά επίσης δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Αν έχετε κάποιο τέτοιο δίλημμα αυτόν τον καιρό, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποιες ιδέες, για το τι να κάνετε με τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πια.

Χαρίστε τα

Μία πολύ καλή ιδέα, είναι να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε πια, σε φίλους και σε γνωστούς σας. 

Μπορείτε να δείχνετε στους φίλους και στους γνωστούς σας τα πράγματα που επιθυμείτε να δώσετε και αυτοί με την σειρά τους να διαλέγουν αν θέλουν κάποιο ή κάποια από αυτά.

Αν τα πράγματα που θέλετε να δώσετε είναι παιχνίδια, είναι ιδανικό να τα δώσετε στα μικρά σας αδέλφια, ή στα μικρά σας ξαδέλφια, ή στα παιδιά των φίλων σας. 

Είναι κρίμα να πετάτε τα παλιά σας παιχνίδια, όταν μπορούν να προσφέρουν τόση χαρά σε άλλα παιδιά.

Δωρίστε τα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Υπάρχουν πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και κάθε βοήθεια που μπορείτε να τους προσφέρετε είναι πολύτιμη. 

Ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα, είναι πολύ καλό να τα δωρίζετε σε κάποιον φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Πέρα από ρούχα, μπορείτε επίσης να δωρίσετε διάφορα παιχνίδια και βιβλία, τσάντες, διακοσμητικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ανακυκλώστε τα

Εφόσον τα πράγματα που θέλετε να ξεφορτωθείτε είναι ανακυκλώσιμα, γίνεται να τα ανακυκλώσετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πάνε χαμένα.

Πουλήστε τα

Αν τα πράγματα που θέλετε να πουλήσετε είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να σκεφτείτε ακόμα και το ενδεχόμενο να τα πουλήσετε. 

Μπορείτε να τα αναρτήσετε σε κάποια σελίδα αγορών, ή να δημιουργήσετε μία σελίδα σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να ανεβάζετε φωτογραφίες αυτών των πράγματων και να τονίζετε πως είναι προς πώληση. 

Είναι σημαντικό να αναφέρεστε στις τιμές και στο στην κατάσταση που βρίσκεται το κάθε αντικείμενο.

Βρείτε μία νέα χρήση για αυτά

Κάτι που σε πρώτη εκτίμηση φαίνεται άχρηστο, μπορεί τελικά να μην είναι. Για παράδειγμα, αν έχετε παλιά ρούχα σε κακή κατάσταση, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε πανιά καθαρίσματος.

Φυλάξτε τα

Αν παρόλο που δεν χρειάζεστε κάποια πράγματα, δεν θέλετε να τα πετάξετε, υπάρχει η λύση να τα φυλάξετε κάπου. 

Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε πλαστικές σακούλες https://alfaplast.gr/sakoules-katastimatwn/, σε σακούλες courier https://alfaplast.gr/sakoules-courier/ και σε κουτιά και να τα φυλάξετε στην αποθήκη σας, ή στο γκαράζ σας ή σε μία ντουλάπα.