Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οργάνωσε την κουζίνα σου με αυτά τα tips!

Αν αγαπάς την μαγειρική και επάξια κατέχεις τον τίτλο του σεφ της οικογένειας ή της παρέας, τότε σίγουρα θα σε έχει απασχολήσει το θέμα της οργάνωσης της κουζίνας. Το μαγείρεμα είναι τέχνη και απαιτεί λειτουργικότητα, αποθηκευτικό χώρο και κυρίως ηρεμία. Μέσα στο χάος όμως που κυριαρχεί στη κουζίνα πως θα το πετύχουμε αυτό; Μια σωστά οργανωμένη κουζίνα σου επιτρέπει να προετοιμάζεις τις δημιουργίες σου με άνεση και να κάνεις το χόμπι σου με μεγαλύτερη ευκολία. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την οργάνωση της κουζίνας σου και σίγουρα θα γλιτώσεις πολύ κόπο και χρόνο.  

  1. Οργάνωσε τα ντουλάπια και το ψυγείο σου, πέτα τα αχρείαστα μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείς και κράτα μόνο τα πρακτικά και αυτά που όντως χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Άδειασε το ψυγείο από τα φαγητά που κρατάς εδώ και βδομάδες και δεν έχεις αγγίξει ούτε μια φορά. Όταν ο χώρος έχει αδειάσει οργάνωσε τα πάντα από την αρχή.
  1. Εκμεταλλεύσου όλο το τοίχο της κουζίνας σου και γέμισε τον με ράφια και ντουλάπια. Έτσι θα έχεις περισσότερο χώρο να αποθηκεύσεις τα προϊόντα και τα μαγειρικά σκεύη σου και θα έχεις μια πιο καθαρή εικόνα στο χώρο όταν μαγειρεύεις. Στην αγορά μπορείς να αναζητήσεις έπιπλα κουζίνας όπως ντουλάπια, ράφια, συρτάρια και να αντικαταστήσεις τα παλιά με νέα πιο λειτουργικά που θα ταιριάζουν απόλυτα και με την αισθητική του χώρου αλλά και θα σε βολέψουν κατά το μαγείρεμα.
  1. Οργάνωσε τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς στο ίδιο ντουλάπι και βάλε το καθένα σε διάφανο βαζάκι με ετικέτα, ώστε να μην χάνεις χρόνο αναζητώντας αυτό που θες εκείνη τη στιγμή. Αρκεί να διαβάσεις τις ετικέτες. Τα διάφανα δοχεία είναι επίσης πολύ χρήσιμα ώστε να γνωρίζεις σε ποια τρόφιμα ή μπαχαρικά υπάρχει έλλειψη. Σίγουρα σου έχει τύχει να ξεκινήσεις μια συνταγή και να δεις ότι σου λείπει κάποιο υλικό την ώρα που την εκτελείς και η σκέψη του να πας εκείνη την στιγμή στο super market δεν είναι ευχάριστη!
  1. Αν βλέπεις ότι τα έπιπλα σου πλέον δεν σε εξυπηρετούν ή έχουν χαλάσει, για παράδειγμα ένα συρτάρι που κολλάει και δεν ανοίγει εύκολα, η κατάψυξη δεν παγώνει καλά, κάποιο ντουλάπι τρίζει, έχεις καταλάβει περίπου τι πρέπει να κάνεις. Χρειάζεται επειγόντως μια ανακαίνιση στα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/. Είναι πάρα πολύ καλή κίνηση να επενδύσεις σε νέα και ποιοτικά έπιπλα κουζίνας διότι θα αντέξουν με τη πάροδο του χρόνου και ας χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας που θα βρεις στην αγορά πλέον είναι αρκετά εξελιγμένα και συνδυάζουν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες που θα σου φανούν χρήσιμες κατά το μαγείρεμα.