Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η δημοσιογράφος Άννα Στεργίου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηγουμενίτσα  18.8.2023

Τι αλλάζει κατά την Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση; Υπάρχει ή όχι κλιματική αλλαγή; Θα εκτοπίσουν από την αγορά εργασίας ανθρώπους, τα ρομπότ; 

Τις δυο βασικές όψεις του σύγχρονου, πράσινου και ψηφιακού, νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού πραγματεύεται το 1ο επιστημονικό βιβλίο της Άννας Στεργίου «Ο δίδυμος καπιταλισμός», που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Κομνηνός και κυκλοφορεί ήδη στην αγορά. 

Η κοινοβουλευτική συντάκτρια, Άννα Στεργίου κι υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές του Μάη και του Ιουνίου 2023 για τον νομό Θεσπρωτίας  σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Άρχισε τη δημοσιογραφική της καριέρα το 1994 στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».  Εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά κι ιστοσελίδες σε διάφορες θέσεις ευθύνης. 

  • Πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική πεζογραφία το 2004 με το βιβλίο της «Τα μάτια του φόβου» από τις εκδόσεις Λιβάνη κι ανακηρύχθηκε το 2005 «Γυναίκα της Θεσπρωτίας» της Χρονιάς από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου. 
  • Ακολούθησε η βιογραφία «Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του θεού» από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2014). 
  • Το 2022 εκδόθηκαν τα δυο παιδικά της βιβλία: «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας» κι «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Το κυνήγι των λαθρέμπορων ζώων στην Κένυα»
  • Την ίδια χρονιά (2022) εκδόθηκε και το μυθιστόρημά της «Η κυρά του Δράκου» από τις εκδόσεις Κομνηνός. 
  • Το 6ο κατά σειρά βιβλίο της Θεσπρωτής συγγραφέως είναι επιστημονικό κι αποτελεί την επικαιροποιημένη διπλωματική εργασία της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (2020-22) με τίτλο: «Κλιματική Κρίση, Ψηφιακές Τεχνολογίες κι Επικοινωνία» στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων με διευθυντή τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, που της χάρισε και το μάστερ Κοινωνιολογίας. 
  • «Ο δίδυμος καπιταλισμός» είναι ένα βιβλίο, που ανοίγει ένα νέο δρόμο στην Κοινωνιολογία της Ενέργειας και της Ψηφιακής Κοινωνιολογίας συνδυάζοντας μεθοδολογικά εργαλεία της κλασικής κοινωνιολογίας με την πολιτισμική ανθρωπολογία. 

Το νέο βιβλίο της Άννας Στεργίου αναφέρεται διεξοδικά στις αλλαγές που συμβαίνουν στο τωρινό στάδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, στον νέο ψηφιακό άνθρωπο και την ψηφιακή οικογένεια, στην κλιματική κρίση, τον «πράσινο» και ψηφιακό πλούτο και μιλά για τη νέα χωρικότητα, που διαμορφώνεται. 

Σκιαγραφεί τις εξελίξεις στην τηλεκπαίδευση, στην τηλεργασία, στη ρομποτική και στις κοινωνικές ανισότητες, που απορρέουν από την πράσινη ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία. 

Το βιβλίο «Ο δίδυμος καπιταλισμός» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 8 μ.μ. το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο  Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα από τις εκδόσεις Κομνηνός και το βιβλιοπωλείο Μητσέλος

Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βάσω Γκόρου

Για το βιβλίο μιλούν οι: 

  • Γεώργιος Δ. Καψάλης, π. πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ομότιμος καθηγητής & συγγραφέας 
  • Άκης Κατσούλας, καθηγητής Κοινωνιολογίας – Οικονομικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- Σύμβουλος Συμβουλευτικής Εφήβων & συγγραφέας
  • Αλέκος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., δικηγόρος 
  • Άννα Στεργίου, Msc Κοινωνιολογίας, δημοσιογράφος – συγγραφέας

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

periodikostep.gr: Καλοτάξιδο!!!