Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Φριτέζα αέρος –  το trend που ήρθε για να μείνει!

Φριτέζα αέρος –  το trend που ήρθε για να μείνει!

 

Είσαι από του ελάχιστους δύσπιστους που ακόμα δεν έχουν αποκτήσει μια φριτέζα αέρος; Όλοι στην αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί ως προς αυτό το trend, λέγαμε πως είναι μια μόδα και θα περάσει, γιατί εξάλλου δεν κάνει κάτι διαφορετικό από έναν συμβατικό φούρνο. Αμ δε! To air fryer ήρθε και θα μείνει, υπάρχει πλέον στα περισσότερα νοικοκυριά και τολμώ να πω πως με έχει βγάλει από την δύσκολη θέση ουκ ολίγες φορές.

Αν και εσύ θέλεις να τρως υγιεινά, γρήγορα και κυρίως χωρίς να στερείσαι τη γεύση, μια φριτέζα αέρος είναι η λύση που ψάχνεις. Μπορείς μέσα σε 20 λεπτά να έχεις πεντανόστιμες τηγανιτές πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι. Πόσες φορές αναρωτιόσουν πως θα βρεις κουράγιο να μαγειρέψεις μετά την δουλειά, πλέον με την φριτέζα αέρος δεν θα το σκέφτεσαι καν, γυρνάς σπίτι πετάς 2 μπιφτέκια στην φριτέζα αέρος και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα.

Η ταχεία ανακύκλωση ζεστού αέρα με ελάχιστο ή καθόλου λάδι επιτυγχάνει την γρήγορη και άψογη προετοιμασία γευμάτων εξίσου νόστιμων με τα τηγανητά. Και το σημαντικότερο; Το ήξερες ότι ένα air fryer καταναλώνει 25-40% λιγότερη ενέργεια από τον κλασικό φούρνο; Ψήνει γρηγορότερα, δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου χρόνο για προθέρμανση ενώ ταυτόχρονα κερδίζεις και από τη χρήση του λαδιού. Κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς εξοικονομείς χρήματα! Με λίγα λόγια, η φριτέζα αέρος είναι η top επιλογή για κάθε νοικοκυριό!

Ζούμε σε μια εποχή όπου η ενεργειακή κρίση μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε ακόμα και το παραμικρό. Σε μια εποχή που πρέπει να πάψουμε να ξοδεύουμε αλόγιστα τόσο χρήματα όσο και ενέργεια. Γιατί λοιπόν να καίει ο φούρνος 1 ώρα για 2-3 μερίδες πατάτες με κοτόπουλο όταν μπορείς, με την φριτέζα αέρος, να έχεις το ίδιο – η και ακόμα πιο γευστικό– αποτέλεσμα στο 1/3 του χρόνου; Η ισχύς μιας φριτέζας αέρος συνήθως είναι από 1200-1800watt (ανάλογα με το μέγεθος και το μοντέλο), ενώ ένας ηλεκτρικός φούρνος καίει από 2500-4000watt.

Φανταζόσουν ποτέ ότι μια συσκευή θα σε βοηθούσε να εξοικονομήσεις και χρήμα και χρόνο; Ε λοιπόν γίνεται! Και αν είσαι σαν εμάς τους «λίγο τεμπέληδες», που δεν πιάνουν τα χέρια μας, πίστεψέ με η φριτέζα αέρος θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος!

Θα μου πεις όμως τώρα πως υπάρχουν εκατοντάδες μάρκες και μοντέλα και δεν ξέρεις πως να επιλέξεις, και με το δίκιο σου. Πάμε λοιπόν να δούμε πως να επιλέξεις μια φριτέζα αέρος. Πρώτα πρώτα πρέπει να σκεφτείς την ευκολία, πέρα από την οικονομία, που αυτό το έχουμε λύσει – είπαμε όλα τα air fryer έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να επιλέξεις μια φριτέζα αέρος που έχει προκαθορισμένα προγράμματα, έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού το μαγείρεμα γίνεται παιχνιδάκι. Όχι ότι αν επιλέξεις κάποια μηχανική φριτέζα θα είναι δύσκολο στη χρήση, απλά γιατί να μην κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη? Το δεύτερο που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι η χωρητικότητα. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, από 2,5 λίτρα μέχρι και 12 λίτρα. Και τέλος, όσα περισσότερα αξεσουάρ έχει η φριτέζα αέρος που θα διαλέξεις τόσο το καλύτερο. Φαντάσου υπάρχουν φριτέζες που έχουν από μεταλλικά στικς για σουβλάκια μέχρι σχάρα για αποξήρανση τροφίμων. Δηλαδή μια μόνο συσκευή μπορεί να αντικαταστήσει πολλές από αυτές που έχεις ή που θα ήθελες πολύ να έχεις.

Μετά απ’ όλα όσα είπαμε, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις και εσύ δικό σου ένα air fryer; Τώρα που γνωρίζεις όλα όσα χρειάζεσαι μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς για να επιλέξεις την ιδανική για σένα φριτέζα αέρος. Μπορείς να δεις, να συγκρίνεις και να επιλέξεις εδώ: Φριτέζες Αέρος