Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τα λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μπούκλες σας

Τα μαλλιά μας είναι από αυτά τα στοιχεία που πολλές από εμάς δυσκολεύονται πολύ να διαχειριστούν. Αν έχετε μπούκλες ή πολύ κατσαρά μαλλιά, καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Αντικειμενικά, τα ίσια μαλλιά είναι πολύ πιο εύκολα στη διαχείριση και στο styling. Οι μπούκλες χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση. Αλλά πόσο σίγουρες είστε ότι φροντίζετε τις μπούκλες σας σωστά; Ας δούμε μερικά λάθη που μπορεί να κάνετε.

  1. Εφαρμόζετε υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά σας

Αν εφαρμόζετε υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά σας, είτε χρησιμοποιώντας πρέσα είτε πιστολάκι για να τα ισιώσετε, αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να τα καταστρέψετε. Αργά ή γρήγορα, η υφή και το σχήμα των μαλλιών σας θα αλλάξουν. Και όχι προς το καλύτερο. Μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης και να χρειαστείτε εξειδικευμένα προϊόντα, όπως τα προϊόντα της σειράς Kérastase Genesis για να το αντιμετωπίσετε. Ωστόσο, αν θέλετε οπωσδήποτε να ισιώνετε τα μαλλιά σας, τότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα προστασίας από την θερμότητα όπως τα θερμοπροστατευτικά της εταιρείας Redken.  

  • Δεν κάνετε θεραπείες κερατίνης

Αν δεν κάνετε θεραπείες κερατίνης, ξανασκεφτείτε το. Ειδικά αν τα μαλλιά σας φριζάρουν πολύ ή έχουν ήδη υποστεί φθορές, μια θεραπεία κερατίνης σε ένα κομμωτήριο θα σας βοηθήσει. Η κερατίνη είναι δομική πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα. Είναι σημαντική προκειμένου να μην σπάνε τα μαλλιά, αλλά μειώνεται όσο φθείρονται από χημικά ή από τον ήλιο. Μια θεραπεία κερατίνης όχι μόνο θα ενδυναμώσει τα μαλλιά σας, αναπληρώνοντας την κερατίνη τους, αλλά θα περιορίσει το φριζάρισμα και θα δώσει στα μαλλιά σας λάμψη και όγκο. Για να διατηρήσετε το απαλό αποτέλεσμα της θεραπείας, επιλέξτε τα προϊόντα της Olaplex για το σπίτι!

  • Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι στεγνά

Αν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι στεγνά είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσουν ή να μπλεχτούν ακόμη περισσότερο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια χτένα με αραιά δόντια, όσο βρίσκεστε ακόμη στο μπάνιο και τα μαλλιά σας είναι υγρά. Ίσως ακόμη και όσο έχουν conditioner επάνω. Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να βάζετε conditioner στις ρίζες σας. Ξεμπλέξτε απαλά τους κόμπους, ξεκινώντας από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τις ρίζες.

  • Δεν τα πλέκετε σε μια γαλλική πλεξούδα πριν τον ύπνο

Αν τα μαλλιά σας είναι αρκετά μακριά, τότε είναι πολύ πιθανό να μπλέκονται περισσότερο όσο κοιμάστε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποφύγετε το λάθος να μην τα πλέκετε σε μια γαλλική πλεξούδα πριν τον ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τους κόμπους και το φριζάρισμα.

Το σημαντικότερο από όλα είναι να μην αμελείτε τη φροντίδα των μαλλιών σας. Είναι καλύτερο να προνοήσετε για τις φθορές και όχι να πρέπει να τις επιδιορθώσετε στη συνέχεια.