Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Γιόγιακας στους εορτασμούς για την «Ημέρα της Ευρώπης» στην Μολδαβία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Μολδαβίας στο Κισινάου, στο πλαίσιο των εορτασμών του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας για την Ημέρα της Ευρώπης 

Στο Κοινοβούλιο της Μολδαβίας παραβρέθηκε ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, προσκεκλημένος της ομολόγου του Προέδρου της αντίστοιχης ομάδας φιλίας της Μολδαβίας κυρίας Larisa NOVAC, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 9η Μαΐου για την «Ημέρα της Ευρώπης». 

Κατά τη σύντομη παρέμβασή του, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας με θέμα: «Ημέρα της Ευρώπης 2024. Η Ευρώπη είσαι εσύ! Ένταξη της Μολδαβίας στην Ε.Ε.», ο κ. Γιόγιακας αναφερόμενος στην σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας, έκανε ξεχωριστή μνεία στην περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2014, κατά την οποία υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, για τη σύγκλιση προς την Ε.Ε.

Επίσης, κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχετικά με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Μολδαβίας στην Ε.Ε., οι οποίες αποτελούν αναγνώριση της δέσμευσης και των ουσιωδών προσπαθειών της Μολδαβίας στην ευρωπαϊκή της πορεία, εξέφρασε την πίστη ότι η Μολδαβία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και προέβη στην ενθάρρυνση για συνέχιση και επιτάχυνση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Γιόγιακας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να στηρίξει έμπρακτα τη Μολδαβία στο μεταρρυθμιστικό της έργο, προσφέροντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία, ούτως ώστε η χώρα να εκπληρώσει τα θεσμικά, οικονομικά και λοιπά κριτήρια και διαβεβαίωσε ότι με την ιδιότητά του ως Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Μολδαβίας θα συνεχίσει την προσπάθεια για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. 

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Γιόγιακας είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης κυρία Ina COSERU και την ομολογό του Πρόεδρο της Κοινοβουλευτική Ομάδας Φιλίας Μολδαβίας – Ελλάδας κυρία Larisa NOVAC.