Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ντίνος: Μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα στην Παραμυθιά! (βίντεο)

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ του μήνα Σεπτεμβρίου

Εν μέσω κρίσεων, αρχικά με τα μνημόνια και στην συνέχεια με τον covid 19 2 αδέρφια από την Παραμυθιά τολμούν όχι μόνο να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν αλλά και να υλοποιούν.

Είναι ο Σπύρος και ο Δημήτρης Ντίνος από την Παραμυθιά που έκαναν πριν λίγα χρόνια το βήμα της λειτουργίας ενός υπερσύγχρονου κρεοπωλείου στον κάτω περιφερειακό της Παραμυθιάς και τώρα προχώρησαν στην δημιουργία μιας πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας των κρεάτων που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Είναι σημαντικό νέοι άνθρωποι να επενδύουν στον τόπο τους και να μην αναζητάν την τύχη τους σε άλλα μέρη. Είναι σημαντικό για την ίδια την περιοχή να εξελίσσετε και να ανοίγει νέους δρόμους.

Η Εφημερίδα «πολιτική» συνάντησε τα δύο αδέρφια στην κτηνοτροφική τους μονάδα όπου μας μίλησαν για αυτήν και για τα σχέδια τους.

Σπύρος και Δημήτρης: Να συστηθούμε. Είμαστε δυο αδέρφια από την Παραμυθιά γέννημα – θρέμμα Θεσπρωτίας.

Δημήτρης: Κάναμε ένα καλό βήμα για την Παραμυθιά καθετοποιώντας την παραγωγή μας…

Σπύρος: … και για την εξέλιξη μας. Να πούμε ότι το 2012 ανοίξαμε κρεοπωλείο στην Παραμυθιά, στον πεζόδρομο, αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε μια προσπάθεια, κάτι που πέτυχε και το 2014 αφού είχαμε κάνει το βήμα με το κρεοπωλείο αποφασίσαμε να αναπτύξουμε την μονάδα μας  – εξάλλου είμαστε παιδιά μεγαλωμένα μέσα στα ζώα από πάππου προς πάππου – και είπαμε το 2014 να φτιάξουμε και  την μονάδα μας. Ήταν μια μονάδα που διατηρούσε ο πατέρας μας με γύρω στα 180 ζώα και αποφασίσαμε να την αναπτύξουμε και να την ανεβάσουμε σε δυναμικότητα  και πλέον τώρα είπαμε να την ανεβάσουμε και σε ποιότητα της ζωής των ζώων που σημαίνει και ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε.

Δημήτρης: Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από εμάς και τους γονείς μας.

 https://www.youtube.com/embed/uZOSllz27BQ

Δημήτρης: Εκτρέφουμε γύρω στα 400 ζώα πρόβατα επί των πλείστων και έχουμε μπει και στην βοοτροφια πλέον. Κάνουμε  σιγά σιγά και σταθερά τα βήματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη.

Σπύρος: Το επόμενο βήμα ήταν το 2019 όταν ανοίξαμε ένα σύγχρονο κρεοπωλείο στον κάτω περιφερειακό της Παραμυθιάς. Οι ανάγκες πλέον κρέατος και οι «απαιτήσεις» των πελατών μας ήταν διαφορετικές. Έτσι αποφασίσαμε σιγά σιγά να εκτρέφουμε μόνοι μας τα ζώα και να δίνουμε στον κόσμο το κρέας που εμείς θέλουμε με δικό μας έλεγχο – αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραγωγοί που συνεργαζόμασταν δεν ικανοποιούσαν τα δικά μας στάνταρ, αλλά, θέλαμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα στηριζόμενοι περισσότερο σε δική μας παραγωγή.

Και να δημιουργήσουμε μια φάρμα επισκέψιμη από τον κόσμο. Δηλαδή να μπορεί ο κόσμος και τα μικρά παιδιά, αν θέλουν οι γονείς να τα φέρουν σε επαφή με τα ζώα,  και να δούνε πως εκτρέφονται,  πως μεγαλώνουν και πως ζούνε σε πολύ καλές συνθήκες.

Δημήτρης: Τα ζώα που παίρνουμε στο μαγαζί μας είναι ντόπια, είναι από τις γύρω περιοχές, είναι από γνωστούς παραγωγούς,  φίλους συνεργάτες, οι οποίοι είναι και πελάτες στο μαγαζί και συνεργάτες.

Σπύρος: Με όλο μας το εγχείρημα αυτό θέλουμε ο καταναλωτής να ξέρει και να γνωρίζει ότι εμείς μπορούμε να του παρέχουμε το κατάλληλο προϊόν ελέγχοντας το ζώο από την στιγμή που γεννιέται έως την στιγμή που  σφάζεται και πάει στο μαγαζί.  Δηλαδή το ζώο το έχουμε εμείς, το διαχειριζόμαστε εμείς, το εκτρέφουμε εμείς με τις δικές μας ζωοτροφές που παράγουμε, και έτσι έχουμε  τον πλήρη έλεγχο της αλυσίδας.

Αυτό είναι πιστεύω ο μεγάλος μας στόχος στο εγχείρημα που κάναμε με την μονάδα που φτιάξαμε. Επίσης έχουμε και παραγωγή γάλακτος η οποία αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την δυνατότητα για να την διαθέσουμε στους πελάτες μας, απλά μπορούμε να παρέχουμε ένα ποιοτικό γάλα με υψηλές διατροφικές αξίες στους  γαλακτοκόμους.

Σπύρος: Μας βοήθησε ένα πρόγραμμα της περιφέρειας για τα σχέδια βελτίωσης για να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτήν την μονάδα, γιατί είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να ξεκινήσει από το μηδέν για να φτιάξει κάτι τέτοιο. Οι δυσκολίες ήταν και είναι αρκετές αλλά με πίστη και προσπάθεια και αγάπη για αυτό που κάνεις, όλα γίνονται.

Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι πρέπει να προσπαθήσεις και με συνεργασία και αγάπη θα τα καταφέρεις.

Δημήτρης: Για μας ήταν σημαντικό να μείνουμε στον τόπο μας και παροτρύνουμε και άλλους νέους να ασχοληθούν με την γεωργία την κτηνοτροφία. Θέλουμε τον νέο κόσμο να μένουν εδώ, να μην φεύγουν, έτσι θα βοηθηθούμε όλοι.

Σπύρος: Να σας πούμε  και για  την μονάδα βοοειδών. Είναι χωρητικότητας 100 βοοειδών μάξιμουμ. Είναι η καινούρια μας επέκταση, το κάναμε μόνο και μόνο για το μαγαζί, για να προσφέρουμε στους πελάτες μας δικό μας κρέας.

Αυτήν την στιγμή έχουμε 30 – 32 μοσχάρια τα οποία τα ταΐζουμε με δικές μας τροφές, έχουν την άνεση του χώρου ώστε το κρέας τους να έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα.

Στην μονάδα με τα πρόβατα, η δυναμικότητα είναι κοντά στα 400, νομίζω ότι και τα 350 είναι ένας καλός αριθμός για μία υπερσύχρονη μονάδα όπως η δική μας.


Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και οι ιστοσελίδες paramythianews.gr & periodikostep.gr προβάλουν τους τοπικούς επιχειρηματίες και επιχειρήσεις!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας: 6937857759