Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κινητοποίηση στο ΚΥ Παραμυθιάς αντιπροσωπείας της ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ (βίντεο)

Ανακοίνωση της ΚΟ Παραμυθιάς ΚΚΕ για την Κινητοποίηση στο ΚΥ Παραμυθιάς:

Βρισκόμαστε σήμερα έξω από το ΚΥ Παραμυθιας αντιπροσωπεία της ΚΟ Παραμυθιας του ΚΚΕ πραγματοποιώντας δράση για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.
Η σημερινή δράση έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα με αιχμή το ζήτημα της υγείας και τώρα με αφορμή και τις έκτακτες εξελίξεις στη περιοχή μας λόγω της επιβεβαίωσης κρουσμάτων covid19 που είναι σαφώς ανησυχητικές. Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις χρονιές έλλειψεις και τη πλήρη υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας.
Πλευρές αυτής της υποβάθμισης αποτελούν τόσο η υποστελέχωση του ΚΥ Παραμυθιας που καλείται αυτή τη στιγμή λόγω των συνθηκών να αντιμετωπίσει μόνο έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα ασθενείς με άλλες παθήσεις να μην έχουν πρόσβαση για εξέταση η περίθαλψη όσο και η καθημερινή δειγματοληψία που πραγματοποιείται καθημερινά εδώ και μια βδομάδα περίπου από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ έξω από το ΚΥ και γίνεται πραγματικά με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα πέρα από το κίνδυνο στον όποιο εκτίθεται η υγεία του λαού της περιοχής να δημιουργείται και ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο Φιλιατών που υπολειτουργεί, έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο covid19 μη μπορώντας να εξεταστούν περιστατικά εκτος κορονοϊού.
Όλα αυτά, δεν έρχονται ως κεραυνός εν αίθρια αλλά ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που φρόντισαν για την υποστελέχωση όλων των δημοσίων υγειονομικών υπηρεσιών.
Είναι το αποτέλεσμα της πολίτικης που αντιμετωπίζει ως κόστος την υγεία του λαού, την κάνει εμπόρευμα και θέλει να μετατρέψει τις μονάδες υγείας σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης τους είτε μέσω ΣΔΙΤ.

Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί την υγεία ατομική ευθύνη και κάτω από τον μανδύα αυτόν κρύβει την κρατική, γεννώντας παράλληλα και αδηφάγα συναίσθηματα μεταξύ των ανθρώπων λόγω της σύγχυσης και της ανασφάλειας που δημιουργείται από τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας.
Σαφώς, καθένας οφειλή να επιδείξει υπευθυνότητα στη τήρηση μέτρων προστασίας και υγιεινής στους χώρους που κινείται αλλά δεν μπορεί να γίνει γιατρός του εαυτού του, ούτε πίσω από αυτό να υποτιμάται και να υποβαθμίζεται η τεράστια κρατική ευθύνη.

Κράτος και κυβέρνηση να αναλάβουν, ΤΩΡΑ, τις δικές τους ευθύνες και οργανωμένα να προχωρήσουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων για :

1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχολήσης για τη στελέχωση του Δημοσίου συστήματος υγείας.
2. Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Μαζικά διαγνωστικά τεστ για όλο το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της περιοχής και για το λαό της περιοχής.
4. Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση του ΚΥ Παραμυθιας για τη διεξαγωγή μοριακών ελέγχων προς αποφυγή της χρονοβόρας διαδικασίας αποστολής των δειγμάτων σε άλλη περιοχή.
5. Λειτουργία ΤΩΡΑ της ΜΑΦ του Νοσοκομείου Φιλιατών
6. Λήψη μέτρων στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής.

ΚΟ Παραμυθιας του ΚΚΕ