Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Ορκωμοσία του δημάρχου Θανάση Ντάνη (βίντεο – φωτό)

Με την παρουσία πλήθους δημοτών και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών – Τοπικών Συμβούλων και Προέδρων του Δήμου Σουλίου, στον ιστορικό χώρο Σουλίου, στο βουλευτήριο Σουλιωτών. Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντα της την 1/1/2024 και θα έχει πενταετή θητεία.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής Παναγιώτης, οι απερχόμενοι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς, ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Παππάς, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Πύραρχος κ. Ευάγγελος Μπέλλος, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Κατέρης, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Κορίζης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Ο νέος δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, στον χαιρετισμό του εκτός των άλλων σημείωσε ότι «Η απόφαση να γίνει η ορκωμοσία μας εδώ, έχει την δική της διττή συμβολική σημασία. Καταρχήν συμβολίζει την απόδοση της ιστορικής μνήμης στον αδούλωτο αγώνα των προγόνων μας Σουλιωτών αγωνιστών για την ελευθερία και αφετέρου σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για την ορεινή και ακριτική περιοχή του Σουλίου»

Επίσης ο νέος δήμαρχος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνα ανέφερε «Στην κοινή προσπάθεια, προσβλέπουμε και στην δική σας συνεργασία Σεβασμιότατε Μητροπολίτη»

Επιπλέον ο κ. Αθανάσιος Ντάνης σημείωσε «Δέσμευση – διαβεβαίωση και διακήρυξη είναι ότι, ως νέα δημοτική αρχή θα πορευτούμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την προκοπή του τόπου και των δημοτών μας, τηρώντας με ευλάβεια τις θεμελιακές αρχές της χρηστής διοίκησης της διαφάνειας, της συλλογικότητας, της αμεσότητας και της αποτελεσματικότητας.

Για έναν δήμο Σουλίου αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος του με βιώσιμο παρόν, λαμπρό και δημιουργικό μέλλον.

Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα είμαι δήμαρχος όλων ανεξαίρετα των δημοτών, δεν θα υπάρχουν διακρίσεις και αδικίες και θα εργαστούμε σκληρά, μεθοδικά και με σχέδιο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας»

Προηγουμένως είχαν απευθύνει χαιρετισμό ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος είπε ότι θα είναι δίπλα στην νέα δημοτική αρχή, ο απερχόμενος δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος μίλησε για το έργο που αφήνει η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άκης Μπρέστας ο οποίος είπε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι εκεί και θα διεκδικεί προς όφελος των συμφερόντων των δημοτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του νέου δημάρχου:

Σεβασμιότατε  ιεράρχη μας κ. κ . ΣΕΡΑΠΙΩΝΑ,

Βουλευτή Θεσπρωτίας – Φίλε Βασίλη,

Εκπρόσωποι Περιφερειακής

Ενότητας Θεσπρωτίας

Εκπρόσωποι αρχών – φορέων και Συλλόγων,

Αξιότιμοι δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Αξιότιμοι συνεργάτες του Δήμου Σουλίου

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Θα είμαι πολύ σύντομος, γιατί πρέπει να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. 

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη σημερινή μέρα. Είμαι συγκινημένος γιατί η ορκωμοσία μας έγινε σε τούτο τον ιερό τόπο, στο περήφανο  και ηρωικό Σούλι.

Η απόφαση να γίνει η ορκωμοσία μας εδώ, έχει την δική της διττή συμβολική σημασία. Καταρχήν συμβολίζει την απόδοση της ιστορικής μνήμης στον αδούλωτο αγώνα των προγόνων μας Σουλιωτών αγωνιστών για την ελευθερία και αφετέρου σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για την ορεινή και ακριτική περιοχή του Σουλίου

Ο χώρος αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης, οράματος και διεκδίκησης για την αυτοδιοίκητη μας πορεία και την δράση μας στην 5-ετή δημοτική μας. θητεία

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσοι εκλέχθηκαν ως δημοτικοί σύμβουλοι, ως πρόεδροι και ως σύμβουλοι κοινοτήτων και να τονίσω ότι ο ρόλος όλων μας είναι πολύ σημαντικός και απαιτητικός.

Μας περιμένει πολύ δουλειά στα επόμενα 5 χρόνια.

Πολύ δουλεία, όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά και της αντιπολίτευσης. Γιατί όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου, με συναίνεση και συνεννόηση . 

Στην κοινή προσπάθεια, προσβλέπουμε και στην δική σας συνεργασία Σεβασμιότατε Μητροπολίτη μας, αφού είστε συγκάτοικος και σας θεωρούμε πλέον συνδημότη  και   νοιάζεστε και σεις για το καλό του τόπου μας.

Δέσμευση – διαβεβαίωση και διακήρυξη είναι ότι, ως νέα δημοτική αρχή θα πορευτούμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την προκοπή του τόπου και των δημοτών μας, τηρώντας με ευλάβεια τις θεμελιακές αρχές της χρηστής διοίκησης της διαφάνειας, της συλλογικότητας, της αμεσότητας και της αποτελεσματικότητας.

Για έναν δήμο Σουλίου αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος του με βιώσιμο παρόν, λαμπρό και δημιουργικό μέλλον.

Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα είμαι δήμαρχος όλων ανεξαίρετα των δημοτών, δεν θα υπάρχουν διακρίσεις και αδικίες και θα εργαστούμε σκληρά, μεθοδικά και με σχέδιο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας.

Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, να πραγματοποιήσουμε νέα έργα και να ολοκληρώσουμε αυτά που υπάρχουν και έχουν καθυστερήσει.

Να γίνει ο δήμος Σουλίου, ένας δήμος ΠΡΟΤΥΠΟ. 

Έχω απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών και των εμποδίων που θα βρούμε μπροστά μας.

Θα λειτουργήσουμε όχι μόνο με ενότητα αλλά με αποφασιστικότητα και κυρίως με διαφάνεια.

Θα συνεργαστώ με όλους τους φορείς για το καλό του τόπου, ώστε να δίνονται λύσεις στα προβλήματα και να προχωράμε στα σχέδια μας.

Ακόμα θέλω να ξέρετε ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοιχτή για όλους τους δημότες. Θα είμαι εκεί για να ακούσω τα προβλήματα, τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις των. 

Θέλω κλείνοντας να σας ευχαριστήσω. Γιατί όλοι μας έχουμε τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες για το μέλλον του τόπου μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όσους τελικά δεν εκλέχθηκαν. Και ο δικός τους αγώνας είναι το ίδιο σημαντικός και η συνεισφορά τους το ίδιο πολύτιμη. Είναι πολύ σημαντική η ενασχόληση με τα κοινά, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Ολοκληρώνοντας  να επαναλάβω ότι για μένα δεν υπάρχουν δημότες δύο ταχυτήτων, και ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών.

Σας εύχομαι από καρδιάς

Χρόνια Πολλά

Υγεία και προκοπή στις οικογένειες σας και καλά Χριστούγεννα