Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με επιτυχία η ημερίδα για τον Αχέροντα

Με επιτυχία, σε μία γεμάτη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γλυκή του δήμου Σουλίου η ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος με παράλληλη ανάπτυξη και αξιοποίηση σε τουριστικό επίπεδο. Το πρόγραμμα είναι φιλόδοξο και κάποια τμήματα του θα υλοποιηθούν σε σύντομο διάστημα καθώς ο γενικός γραμματέας δημοσίων επενδύσεων & ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομία και Ανάπτυξης υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν τα αρχικά κονδύλια είτε από προγράμματα επενδύσεων του υπουργείου είτε από άλλα προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Χαιρετισμό και μία πρώτη παρουσίαση έγινε από την δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση και τον δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα.

Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση του προγράμαμτος από την ομάδα υποστήριξης ΜΟΔ ΑΕ.

Επίσης μίλησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Κορκολής, ενώ στην 2η συνεδρία αναπτύχθηκε το θέμα της προστασίας του Αχέροντα και η ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων του μυθικού Αχέροντα.

Εκτός των ομιλητών που αναφέραμε παρόντες ήταν πολλοί τοπικοί παράγοντες όπως οι δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι των όμορων δήμων Σουλίου και Πάργας, εκπρόσωποι φορέων, κάτοικοι της περιοχής κ.α.

Επίσης οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Γιώργος Ζάψας, Σπύρος Ριζόπουλος, Δημήτρης Δημητρίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Σουλίου Νίκος Γώγος, Νικόλας Κάτσιος, Γιάννης Καραγιάννης καθώς και ο Νίκος Αθανασίου που φέρετε ότι και αυτός σύντομα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν σε επόμενη ανάρτηση.

Παρακάτω δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ημερίδα, ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό δείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ