Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Θανάση Ντάνη για την παραίτηση Τίτου

Ο Θανάσης Ντάνης για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου

———————–

Η ανακοίνωση στον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, παραίτηση του Επιχώριου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου αποτελεί ευσυνείδητη πράξη σοβαρού φρονηματισμού, αυτογνωσίας και υψηλού αισθήματος ευθύνης που του προσδίδει αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερη υστεροφημία.

Ο παραιτηθείς σεβάσμιος ιεράρχης μας, στο μακρό κύκλο της αρχιερατείας του, ποίμανε τις καρδιές μας με πίστη, βίωσε δόκιμα, αδιάκοπα το πνευματικό του έργο με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τη θεολογικότητά του, τον πειθήνιο κηρυκτικό του λόγο.

Διανοίγεται πλέον μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στα τοπικά δρώμενα, όχι μόνο της τοπικής εκκλησίας μας αλλά και για την Θεσπρωτία και ιδιαίτερα τόσο για την έδρα της ιστορικής Μητρόπολης Παραμυθιάς αλλά και του Δήμου Σουλίου .

Σε συνδυασμό με την δυναμική των διαφαινόμενων μελλοντικών εξελίξεων εύχομαι και ελπίζω ως μέλος του ποιμνίου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, δημότης του δήμου Σουλίου αλλά και ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα», ο διάδοχος Μητροπολίτης με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα τα θεολογικά και πνευματικά χαρακτηριστικά και εφόδια για να διαποιμάνει στιβαρά και ανανεωτικά την Ιστορική Μητρόπολη, με πρώτιστο κατά το δυνατό στοιχείο τις Ηπειρώτικες ρίζες αλλά και την θεολογική κατάρτιση, έτσι ώστε να προκύψουν μόνο γλυκείς και αποδοτικοί καρποί για τον ιστορικό και μαρτυρικό μας τόπο, επωφελές αγαθό όλων μας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας το έργο του σεπτού προκατόχου του και ανυψώνοντας περαιτέρω το κύρος της ιστορικής μας Μητρόπολης.

Αθανάσιος Ντάνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου και Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα»