Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στον δήμο Σουλίου από την Ταξική Πορεία

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα η οποία αυξάνεται με φρενήρεις ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια εργασιών για την ενθρόνιση !!! του νέου Μητροπολίτη, εργαζόμενος ΟΤΑ έπεσε από τη σκάλα από ύψος τεσσάρων μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει, ευτυχώς όχι βαριά, στο κεφάλι κάνοντας ράμματα και στα χέρια με αποτέλεσμα προσωρινή ακινησία. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι μπροστά στη φιέστα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί δεν τηρήθηκαν ούτε τα βασικά και απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται για εργασίες άνω των δυο μέτρων, ούτε ενημερώθηκε τεχνικός ασφαλείας, ούτε και ο Δήμος φυσικά ανέθεσε σε εναερίτη τη συγκεκριμένη εργασία αλλά σε εργάτη άλλης ειδικότητας … αρκεί να γίνουν οι δουλειές!

Τα περιστατικά αυτά που σε όλους τους Δήμους της χώρας και στον δικό μας πληθαίνουν, δείχνουν πως έχουν τη δική τους συμβολή στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Κάθε δύο μέρες συμβαίνει και ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα με αποτέλεσμα έναν νεκρό συνάδελφο σε χώρο δουλειάς ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ‘αύξηση της επενδυτικής βαθμίδας’.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν ΜΑΖΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ για ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, για να μην παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα για κανένα Δήμο, κανέναν εργοδότη και για τα δικά τους συμφέροντα!

  • Να αποζημιωθεί ο συνάδελφος και να του δοθεί όση αναρρωτική άδεια χρειάζεται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση!
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!
  • Κάτω ο σύγχρονος Εργασιακός και Κοινωνικός Μεσαίωνας!
  • Με μαζικούς αγώνες, οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση θα ανατρέψουμε την αντεργατική επίθεση!

Ταξική Πορεία