Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Διάσωση πελαργού στο Παγκράτι δήμου Σουλίου

Διάσωση τραυματισμένου νεαρού πελαργού στο Δ.Δ Παγκρατίου του Δήμου Σουλίου

Ηγουμενίτσα, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023  – Το πρωί του Σαββάτου στις 3 Ιουνίου 2023, μετά από κλήση του προέδρου Δ.Δ Παγκρατίου για ένα νεαρό τραυματισμένο λευκό πελαργό (Ciconia ciconia), το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου εντόπισε το πτηνό και το μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο. 

Ο πελαργός έφερε βαρύ τραύμα στο πόδι, αλλά χωρίς εμφανή σοβαρά τραύματα στον κορμό και στις φτερούγες του. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ. Ο τραυματισμένος πελαργός αποστάλθηκε στην Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και παραλήφθηκε από αρμόδιους του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ. Αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγειάς του.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια, τον κ. Νίκο Σωτηρίου πρόεδρο του χωριού  που εντόπισε τον πελαργό και κάλεσε άμεσα, τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Καλόγηρο που ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο πτηνό εθελοντικά,  το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας  για την μεταφορά του, καθώς και το Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής-  ΑΝΙΜΑ για την άμεση περίθαλψή του στην Αθήνα.

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας