Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τραγικό εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό και 2 τραυματίες

Ένας 47χρονος εργάτης έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε πλοίο, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Ακόμα άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εργασίες σε πλοίο που είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν ένα πτερύγιο στην προπέλα του πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.

Ο άτυχος 47χρονος ήταν χειριστής γερανού και από την πρώτη στιγμή δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Έχουμε κάνει τέσσερις απεργίες από τον Δεκέμβρη έως σήμερα για τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχει καμία απάντηση. Στις ανακοινώσεις μας λέγαμε ότι περιμέναμε το επόμενο δυστύχημα», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας κ. Άκης Αντωνίου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας και εργασιακές σχέσεις, στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα»

Το σημερινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό εργαζόμενο και δύο τραυματίες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων των τελευταίων ετών με τη χώρα μας να καταλαμβάνει μία από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ. 

Τα αίτια αυτής της δραματικής αύξησης οφείλονται στην αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες. 

Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της νέας αυτής τραγωδίας και απόδοση ευθυνών.