Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για την εκδήλωση για το περιβάλλον

Ανακοίνωση ΚΚΕ Παραμυθιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση/ συζήτηση της Κ.Ο. της Παραμυθιάς του ΚΚΕ στη κοινότητα Τσαγγαρίου, τη Κυριακή 13 Αυγούστου με θέμα : “Η κατεύθυνση ανάπτυξης των ΑΠΕ εμπόδιο στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τη λαϊκή ευημερία. Οι θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον”  .

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι των χωριών του Σουλίου παρευρέθηκαν στη συζήτηση, όπου παρουσιαστήκαν εκτενώς οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα όρη Σουλίου όπως σχεδιάζεται από το αστικό κράτος, καθώς και το κάλπικο αφήγημα της δήθεν “πράσινης ενέργειας”. 

Ανάμεσα στα άλλα τονίστηκε ότι” το ΚΚΕ ποτέ δεν ήταν και δεν είναι τεχνοφοβικό, πολέμιος των νέων τεχνολογιών, όπως είναι οι ΑΠΕ. Ίσα-ισα πάντα παλεύαμε και παλεύουμε για να θέσουμε τι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία κάλυψης των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών. Το δίλημμα λοιπόν αν το ΚΚΕ είναι υπέρ των ΑΠΕ ή όχι είναι κάλπικο. Το θέμα είναι από ποιον θα αξιοποιηθούν οι ΑΠΕ και για ποιο σκοπό. Από τα μονοπώλια για τα κέρδη τους ή από τον λαό για τη λαϊκή ευημερία;;; Αυτή είναι η ουσία” Τέλος επισημάνθηκε ότι οι κομμουνιστές μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια των “πράσινων” και “μαύρων” αρπακτικών και ταυτόχρονα περιβάλλουν τη μόνη διέξοδο προς όφελος του λαού, το δρόμο της κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, την εργατική εξουσία.

Η ομιλία της εκδήλωσης έγινε από την Χρυσηίδα Γεωργίου, γραμματέα της Τ.Ε της Θεσπρωτίας του ΚΚΕ . Ακολούθησε παρέμβαση από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Λάκα Σουλίου , Δημήτρη Ντούλια και Στέφανο Πανταζή. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρής Μπρέστας. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τίνα Ζέκα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης- Ηλίας Χρηστου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος Τσαγγαρίου Ηλίας Μπέλλος

Ευχαριστούμε το καφενείο του κ. Ζαχαριά για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.