Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Το ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για Αγρότες, για επιδοτήσεις και Καλαμά

Κυβέρνηση και ΕΕ συνεχίζουν την επίθεση! 

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι να οργανώσουν την αντίσταση τους! 

Συνεχίζεται με όλο και πιο έντονους ρυθμούς, η επίθεση απέναντι στους φτωχομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους, από την Κυβέρνηση για λογαριασμό της ΕΕ και του μεγάλου Κεφαλαίου. Σαν να μην έφταναν τα μέχρι τώρα μαζεμένα προβλήματα εξαιτίας της Ακρίβειας στα λιπάσματα, στις τροφές, τα πετρέλαια και όλα τα κόστη της συντήρησης των καλλιεργειών και των μονάδων, ήρθαν και οι τεράστιες περικοπές των επιδοτήσεων του 2023 και έπεται συνέχεια το 2024. Άλλωστε κανένας Υπουργός δεν αρνήθηκε τα προφανή μέχρι τώρα κοψίματα και κανένας δεν εγγυήθηκε! τι θα γίνει το 2024.

 Ξέρουν μέχρι και οι πέτρες πως όλοι όσοι Κυβέρνησαν τη χώρα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτελειώσουν και τον τελευταίο μικρομεσαίο αγρότη. Έκαναν επίσης ό,τι μπορούν για να ξηλώσουν την αγροτική παραγωγή της ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ Ελλάδας αφού αυτό απαιτούν τα Ευρωπαϊκά αφεντικά και τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου Κεφαλαίου. Φοροληστείες, Ακρίβεια (δηλαδή κλοπή), μέτρα καταστροφής της παραγωγής μέσω ΚΑΠ και μία σειρά από μέτρα και πολιτικές που ανάγκασαν τους παραγωγούς να εξαρτώνται από τις επιδοτήσεις και τώρα τις κόβουν κιόλας, ενώ την ίδια ώρα το μεγάλο Κεφάλαιο κερδοφορεί στις πλάτες μας.

 Παράλληλα στο έλεος των καιρικών φαινομένων βρίσκονται χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα με καλλιέργειες, αφού προκλητικά αδιαφορούν και κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί χρόνια τώρα για την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά. Συνεχώς ακολουθούν την τακτική του κατευνασμού των αντιδράσεων, όταν αυτές ξεκινούν ή τις καταστέλλουν όταν γίνονται ενοχλητικές για το σύστημα (μπλόκα, διαδηλώσεις κλπ) και προσπαθούν να σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους παραγωγούς με κοροϊδία και ψίχουλα. Έχουμε γίνει θεατές στο ίδιο έργο των δήθεν διαβουλεύσεων όλες τις προηγούμενες δεκαετίες σε όλη τη χώρα. 

 Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν καμία δουλειά να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, για να βρεθεί λύση(;) στο πρόβλημά τους, με αυτούς που τους δημιουργούν το πρόβλημα και με αυτούς που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές από όποια θέση και αν υπηρετούν το σύστημα. Όποιος Υπουργός ή βουλευτής και αν προσπαθεί να θολώσει τα νερά, οι παραγωγοί πρέπει να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο. Αυτόν της Οργάνωσης, της Αντίστασης και της Διεκδίκησης. 

 Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η δημιουργία συλλόγων και επιτροπών αγώνα παντού. Είναι πιο αναγκαίες από ποτέ οι συζητήσεις πάνω στα επίδικα ζητήματα και στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Είναι πιο αναγκαίες από ποτέ οι συνελεύσεις (χωρίς κυβερνητικούς παράγοντες) με αποφάσεις αγώνα που να διεκδικούν να πέσουν οι τιμές στις πρώτες ύλες, να απαιτούν αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα για τις καταστροφές της παραγωγής. Μπορεί ο δρόμος να είναι δύσκολος αλλά είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει νίκες, πάντοτε στο πλάι του λαού που δέχεται σε όλα τα επίπεδα την βάρβαρη επίθεση και να ανοίξει προοπτική! 

 • Κάτω η αντιαγροτική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ!

 • Να παρθούν πίσω όλες οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, στο ρεύμα, στο νερό, σε πετρέλαιο και λιπάσματα! 

 • Tιμές σε γάλα , κρέας που να καλύπτουν το κόστος ζωής του φτωχομεσαίου κτηνοτρόφου

 • Όχι στη φοροληστρική πολιτική του συστήματος! 

 • Να δοθούν πραγματικές αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα και κοροϊδία! 

 Κ.ο. Θεσπρωτίας