Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι απαντά ο Λώλος στον Δημάκο για την ανεξαρτητοποίηση του

Απάντηση του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» 

περί ανεξαρτητοποίησης του κ. Δημάκου

Αργά θυμήθηκε ο κ. Δημάκος να ανακοινώσει την παραίτησή του από τον συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» της Δημοτικής Αρχής, στον οποίο προσχώρησε πριν από τέσσερα χρόνια, παραμονή των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και αποχώρησε αμέσως μετά την ορκωμοσία κατά τη διαδικασία κατανομής αρμοδιοτήτων. Τέτοια πολιτική ασυνέπεια δεν έχει επιδειχθεί ξανά σε Δημοτική Αρχή. Πριν καν αρχίσει τη λειτουργία της ο κ. Δημάκος αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί από τον συνδυασμό του, επειδή έθεσε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τη λειτουργία της Ομάδας.

Στη συνέχεια ήταν παντελώς απών από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις διάφορες επιτροπές και εν γένει τις κρίσιμες στιγμές της περιόδου, χωρίς προτάσεις, χωρίς κατάθεση ενός άλλου σχεδίου ή μιας άλλης οραματικής αντίληψης για τον Δήμο και την ζωή μας. Τώρα έρχεται και δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του, από πού; Από τον συνδυασμό που ποτέ δεν ανήκε και ήταν ξένο σώμα; 

Την ώρα που θα μιλήσει και πάλι ο λαός, την ώρα που όλοι απευθυνόμαστε στο εκλογικό σώμα και κρινόμαστε για αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε, ο κ. Δημάκος ανεξαρτητοποιείται και χαράζει και πάλι τον δικό του πολιτικό δρόμο, έναν ακόμη αχαρτογράφητο πολιτικό δρόμο, όπως μας δείχνει η μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή.

Μας κατηγορεί ο κ. Δημάκος ότι δεν έχουμε όραμα και ότι δεν αξιοποιήσαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, επαναλαμβάνοντας τα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα μιας άλλης παράταξης, στην οποία βρήκε αμέσως καταφύγιο για να συνεχίσει την οπορτουνιστική του διαδρομή. Παρόλο που γνώριζε καλά ότι η Δημοτική αρχή αξιοποίησε τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήταν από τους πρώτους Δήμους με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων, χάρη στην υποστήριξη του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου, προτίμησε να υιοθετήσει τον ψευδή αντιπολιτευτικό λόγο του συνδυασμού που τον φιλοξενούσε και που τον στέγασε πριν από λίγες ώρες.

Δεν υπάρχει όμως παράταξη, που να έχει εκλεγεί δύο φορές και να μην έχει όραμα και σχέδιο για τον τόπο και τους δημότες της, οι οποίοι την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και θα την ξανατιμήσουν για τρίτη θητεία, προς μεγάλη λύπη κάποιων. Ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο του καιροσκοπισμού και της αυτοαναίρεσης, ονειρευόμενος αφενός ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και αφετέρου υπακούοντας τις επιταγές ενός άλλου σχεδιασμού που έχει τις δικές του προτεραιότητες, αρνούμενος τον εαυτό του.

Σε λίγο θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και εκεί θα καταθέσουμε στους πολίτες το έργο μας, τους τομείς του, τον τρόπο που το πετύχαμε, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιήσαμε, τις δράσεις που έχουμε δρομολογήσει, το πώς θα συνεχίσουμε και πώς όλα αυτά δένουν με την προοπτική της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Στη βάση των πεπραγμένων μας, του ενισχυμένου με νέο αίμα συνδυασμού μας αλλά και του οράματός μας, θα ζητήσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας, για να συνεχίσουμε με εμπειρία και γνώση και την επόμενη μέρα.

Στις προσεχείς εκλογές ο συνδυασμός μας, ανανεωμένος, ακόμη πιο ισχυρός και κυρίως μακριά από τις μίζερες, μηδενιστικές και μικροκομματικές συμπεριφορές και τακτικές, που ασπάζονται κάποιοι άλλοι, θα προχωρήσει με τους πολίτες στο πλευρό του και πάλι νικηφόρα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ιωάννης Λώλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής»