Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ταξίδι στο εξωτερικό: Το φαρμακείο που πρέπει να έχετε μαζί σας!

Και ποιος δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα ενός ταξιδιού και πόσο μάλλον στο εξωτερικό; Οι ετοιμασίες είναι πολλές, η αναζήτηση των μουσείων και των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό απαιτούν αρκετά καλή προετοιμασία ώστε να είστε σίγουροι πως το ταξίδι σας θα είναι μαγικό. Ωστόσο, κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το ταξίδι είναι η δημιουργία ενός μικρού φαρμακείου το οποίο θα περιέχει όλα τα απαραίτητα φάρμακα για να αντιμετωπίσετε μια αδιαθεσία ή έναν μικροτραυματισμό. Ο λόγος είναι πως στο εξωτερικό, η νομοθεσία για την παροχή των φαρμάκων από τα φαρμακεία είναι πολύ αυστηρή και συνήθως συνίσταται η συνταγογράφηση από έναν ιατρό. Ακόμη, θα πρέπει να ενημερωθείτε για την ισχύουσα κατάσταση σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή τα εμβόλια που θα πρέπει να έχετε κάνει πριν επισκεφθείτε την χώρα που θέλετε να εξερευνήσετε. 

Για να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι, φτιάξτε μια μικρή λίστα με φάρμακα τα οποία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μια ξαφνική αδιαθεσία. Όλα τα φάρμακα και τα σκευάσματα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα σε ένα νεσεσέρ ή σε ένα μικρό τσαντάκι ώστε να μπορείτε να τα βρείτε με ευκολία. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα φάρμακα και τα σκευάσματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • Παυσίπονα / Αντιπυρετικά

Η εξερεύνηση ενός τόπου είναι το κύριο μέλημα όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει πολλές ώρες περπατήματος οπότε μπορεί να εξαντλήσετε τον οργανισμό σας. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ένα καπέλο για να αποφύγετε την ηλίαση. Με τα παυσίπονα θα αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους, τον πυρετό ή μια μικρή αδιαθεσία που θα προκύψει.

  • Αντιισταμινικά

Η βόλτα στην εξοχή ελλοχεύει μικρούς κινδύνους και αλλεργίες. Στο εξωτερικό, υπάρχει μια πληθώρα πάρκων με δέντρα και λουλούδια που δεν συναντάμε στη χώρα μας. Αν γνωρίζετε πως έχετε αλλεργία σε κάποιο στοιχείο της φύσης, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας τα αντιισταμινικά ώστε να αντιμετωπίσετε μια αλλεργία.

  • Kit αντιμετώπισης πληγών

Στα φαρμακεία, θα βρείτε έτοιμα kit για να αντιμετωπίσετε τις πληγές από έναν πιθανό τραυματισμό. Το kit αυτό περιέχει αντισηπτικό spray, κρέμα επούλωσης πληγών, επιθέματα, Hansaplast και συνήθως μια κρέμα  ή αυτοκόλλητα για την ανάπλαση ουλών. Ιδανικά επιλέξτε ένα travel pack ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο στο φαρμακείο σας και στις αποσκευές σας.

  • Χάπια για την ζάλη και τον εμετό

Η εξερεύνηση σε μια νέα χώρα απαιτεί τη μετακίνηση με το αεροπλάνο ή τα μέσα μεταφοράς. Είτε έχετε προδιάθεση και τάση για εμετό είτε όχι, στο φαρμακείο σας θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν χάπια για την ζαλάδα και τον εμετό. Τα χάπια αυτά προλαμβάνουν μια πιθανή ζάλη ενώ τα χάπια για τον εμετό είναι απαραίτητα σε περίπτωση μιας γαστρεντερίτιδας.

Διαμορφώστε το φαρμακείο με τέτοιον τρόπο ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο για να το έχετε μαζί στο backpack σας. Μπορείτε να πάρετε ταμπλέτες με χάπια ή μια μικρή θήκη χαπιών με χωρίσματα ώστε να εξοικονομήσετε χώρο. Ακόμη, σε περίπτωση που πάρετε το φαρμακείο στην καμπίνα του αεροπλάνου, φροντίστε ώστε όλα τα υγρά να μην ξεπερνούν τα 1000ml.