Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σύσκεψη σωματείων στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

         50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

         Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί σαν αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, τη λευτεριά και την πατρίδα τους. Tρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

         Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν για τρείς μέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία και πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν το λαό. Ο ξεσηκωμός το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο έδωσε ένα σφοδρό χτύπημα στη χούντα και την κλόνισε ανεπανόρθωτα. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον Νοέμβρη, η  χούντα έπεσε!

Στο πλαίσιο του συντονισμού για την καλύτερη οργάνωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλα τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα της πόλης μας, εκπροσώπους των μαθητών σε σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Ηγουμενίτσα.