Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σφοδρές μάχες στην Ρωσία  μεταξύ μισθοφόρων της Wagner και στρατού – Διάγγελμα Πούτιν

Χωρίς σαφή εικόνα για το τι γίνεται στην Ρωσία και πολύ περισσότερο χωρίς να μπορεί να γίνει μια ασφαλής εκτίμηση για την επόμενη μέρα έχουμε σφοδρές μάχες μεταξύ  των μισθοφόρων της Wagner και του στρατού.

Έκτακτο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εξέγερση της Βάγκνερ, ο οποίος διαμήνυσε πως η απάντησή του θα είναι σκληρή.

Ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «προδοσία» και «πισώπλατη μαχαιριά» την ένοπλη εξέγερση και επισήμανε ότι ο στρατός και οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου έλαβαν τις απαραίτητες εντολές κι ότι οι προδότες της Wagner θα τιμωρηθούν.

Ο ιδρυτής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, διαβεβαίωσε νωρίτερα πως μπήκε στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία, δηλώνοντας «έτοιμος να πεθάνει» μαζί με τους 25.000 άνδρες του για να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό».

Η ρωσική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως άρχισε να διενεργεί έρευνα για «ένοπλη εξέγερση» σε βάρος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος στασίασε αφού κατηγόρησε τον ρωσικό τακτικό στρατό πως βομβάρδισε βάση των ανδρών του σκοτώνοντας πολλούς.

Σε μήνυμα στο Telegram, η Wagner του Γεβγκένι Προγκόζιν φέρεται να τονίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λάθος. «Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για την επίσημη θέση της Wagner.

Στρατιωτικά ελικόπτερα της Ρωσίας άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4, έξω από την ρωσική πόλη Βορόνεζ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.