Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνέντευξη του δημάρχου Σουλίου σε μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς (βίντεο – φωτό)

Δελτίο τύπου

Το ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς μέσω μιας αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Ιωάννη Καραγιάννη. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά από το σχολείο, το οποίο έχει επιλεγεί ως το μοναδικό «Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS Greece) στον Νομό Θεσπρωτίας.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο και με προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σουλίου. Οι μαθητές του σχολείου απηύθυναν πλήθος ερωτήσεων  στον κ. Ιωάννη Καραγιάννη, τον κ. Γρηγόρη Παππά και την κ. Ειρήνη Καλογήρου και είχαν μαζί τους μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής: χρηματοδοτικά προγράμματα της Ένωσης που υλοποιούνται από τον Δήμο, διαδικασίες εξασφάλισης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους, απορροφήσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων, εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά ζητήματα και ζητήματα παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε., θέματα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, θέματα πολιτικής προστασίας και θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Καραγιάννη, τον Διευθυντή Τ.Υ. κ. Παππά και την κ. Καλογήρου για την πραγματικά πολύ θερμή υποδοχή, για την εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσαν (σχεδόν δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές/Junior Ambassadors: Ντούκας Ζώης, Δήμας Νικόλαος, Αναστασίου Ιωάννης, Μπουντζουκλής Δημήτριος, Μουσελίμης Γεώργιος, Μπέλλου Μαρία, Λούτσα Λάουρα, Παγούνη Ελένη, Μαραζοπούλου Ιφιγένεια και καθοδηγούν και εμψυχώνουν οι εκπαιδευτικοί/Senior Ambassadors: Δήμητρα Γκανιάτσα, Ελένη Δημητρίου, Σοφία Ζήκου, Παναγιώτα Κοσμά και Ιωάννης Σπυρίδων. 

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ