Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνέντευξη Αχιλλέα Γκούμα: Θέλω μαζί να κάνουμε το μεγάλο βήμα στο αύριο για τον Δήμο Πάργας 

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο ειδικό προεκλογικό φύλλο της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΙΚΗ για τον δήμο Πάργας

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ φιλοξένησε συνέντευξη του Αχιλλέα Γκούμα για την υποψηφιότητα του και τους στόχους του.

  • Κ. Γκούμα,  ποιο ήταν το βασικό σας κίνητρο για να διεκδικήσετε την δημαρχία στον δήμο Πάργας;

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη. Το βασικό κίνητρο ήταν οι αγωνία των συνδημοτών μου, για το μέλλον του Δήμου Πάργας. Δυστυχώς, ο Δήμος μας , ελλείψει οργάνωσης, σχεδίου και οράματος, έχασε τουλάχιστον μια τετραετία, κατά την οποία η διοίκησή του προσπάθησε απλώς να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Τα ελλείμματα σήμερα είναι τεράστια και σε πολλούς τομείς.Τι είναι όμως αυτό που λείπει και μένει στάσιμος; Διοίκηση. Διοίκηση με σχέδιο για τη λύση των προβλημάτων και όραμα για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Διοίκηση με προτάσεις για συνολικές κι όχι αποσπασματικές και τυχαίες παρεμβάσεις. Με την απόφαση μου να διεκδικήσω με ένα νέο σχήμα τη διοίκηση του Δήμου, θέλω να συμβάλλω στο μέτρο που θα μου αναλογεί στην κατάθεση προτάσεων, σχεδίου και προοπτικής στον δημόσιο διάλογο. 

  • Ποιοι είναι οι 3 βασικοί σας στόχοι για τον δήμο Πάργας, οι 3 πρώτες επιλογές σας;

               Ένας από τους πρώτους μας στόχους είναι να εξασφαλίσουμε μία ποιοτική    καθημερινότητα για τον δημότη. Θα αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε τα μικρά και τα απλά,  αυτά που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας,  τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,  αυτά που ήδη έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.  Πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η ψηφιοποίηση του Δήμου ΑΜΕΣΑ,  με ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπου είναι εφικτό και δυνατό,  έξυπνες λύσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων. Ένας ακόμα στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου Πάργας, ώστε να έχουμε όλοι μας συμμετοχή στην αλλαγή. Μόνος μου θέλω να κάνω πολλά, όλοι μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Τέλος,  πρέπει να σας πω ότι η μεγαλύτερη  χαρά μου είναι που έχω δίπλα μου πολλά νέα, αξιόλογα παιδιά.  Είναι απίστευτη η δύναμη και το κουράγιο που αντλώ καθημερινά από αυτά.  Είναι λοιπόν  βασική μας δέσμευση και θέση ότι την επόμενη μέρα στον Δήμο Πάργας, οι νέοι μας στην πρώτη γραμμή. 

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του δήμου Πάργας τα οποία μέχρι τώρα δεν τα έχει εκμεταλλευτεί στο βαθμό που θα μπορούσε ο δήμος;

Ο Δήμος Πάργας είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός Δήμος. Ένα από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα λοιπόν είναι ο τουρισμός. Δεν νοείται μέχρι σήμερα η Πάργα να μην έχει αποκτήσει ένα ισχυρό brand name, το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει θετικά και στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών. Ο συνδυασμός μας έχει μία ολιστική προσέγγιση για τον τουρισμό, ο οποίος έχει αλλάξει και δεν είναι ίδιος με τις δεκαετίες του 70′ του 80′ και του 90′. Είναι ανάγκη να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόντος, μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού και βελτίωση των υποδομών. 

  • Αν οι δημότες σας ρωτήσουν «Γιατί να σας ψηφίσουμε» τι θα τους απαντούσατε με λίγα λόγια; 

Ξέρω ότι οι δημότες νιώθουν ότι πολλές φορές τους έχουν υποσχεθεί πολλά, και τους έχουν απογοητεύσει. Καταλαβαίνω ότι δυσκολεύονται πια να πιστέψουν. Όμως νιώθω ότι έχουν την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι νέο, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι που θα τους ενεργοποιήσει και θα τους δώσει το δικαίωμα να αγωνιστούν για τον τόπο μας,  που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι μας.

Τους ζητώ να εμπιστευθούν. Γιατί με γνωρίζουν. Γιατί  μπορούμε μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας. Γιατί θέλουμε  να ανοίξουμε δρόμους για τα παιδιά μας. Γιατί πιστεύουμε στο ίδιο όραμα.  Γιατί έχουμε τις ίδιες αξίεςΓιατί θέλω να κάνουμε μαζί το μεγάλο βήμα στο αύριο για τον Δήμο Πάργας. 

  • Η προηγούμενη θητεία σας στην περιφέρεια ως σύμβουλος που θα σας βοηθήσει αν γίνετε δήμαρχος Πάργας;

Με την θητεία μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, αποκόμισα πολύτιμη εμπειρία. Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση με έχει διδάξει , πως όπου υπάρχει βούληση και εργατικότητα, υπάρχει και λύση. Θέλω και μπορώ να δώσω λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.  Ξέρετε, η εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη Ηπείρου στο πρόσωπό μου, με την τοποθέτηση μου στην θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα των ΤΟΕΒ, μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ και να συμβάλλω στο να βρεθεί  λύση στην λειτουργία του ΤΟΕΒ Αχέροντα. Η τεράστια εμπειρία και οι γνώσεις του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην αυτοδιοίκηση, είναι για μένα μία σπουδαία παρακαταθήκη, την οποία σκοπεύω να αξιοποιήσω, εφόσον εκλέγω Δήμαρχος Πάργας. 

  • Τι διαφορετικό μπορούν να περιμένουν οι δημότες από την δική σας θητεία ως δήμαρχος;

Δίνοντας μας την εντολή να αλλάξουμε τον Δήμο της Πάργας, οι δημότες μπορούν να περιμένουν έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, που θα συνεργάζεται με όλους τους δημότες. Που θα είναι δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη. Δεσμεύομαι ότι ως Δημοτική Αρχή θα αφουγκραστούμε τα προβλήματα κάθε γειτονιάς, κάθε μεμονωμένου ανθρώπου, αλλά και συλλογικά οργανωμένων ομάδων που κατοικούν στον Δήμο μας.

Δεσμεύομαι ότι η  συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, με εξωτερικούς φορείς, με εξειδικευμένους επιστήμονες, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα με τους ίδιους τους Δημότες μας, που θα συνδράμουν με τις προτάσεις τους μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες,  θα είναι όχι μόνο συνεχής και δημιουργική, αλλά και αποτελεσματική.