Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνάντηση Καραγιάννη με προέδρους για τις μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα (βίντεο – έγγραφα)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Προδρόμι συνάντηση του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τους προέδρους των κοινοτήτων Προδρομίου, Χόικας, Ζερβοχωρίου, Παραμυθιάς και με μέλη των τοπικών συμβουλίων καθώς και με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Προδρομίου με θέμα την λειτουργεία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Ο πρόεδρος του Προδρομίου ζήτησε πολιτική παρέμβαση του δημάρχου αλλά και των άλλων εκλεγμένων, ώστε να σταλεί μία επιστολή διαμαρτυρίας για τον νόμο αυτόν που επιτρέπει την λειτουργεία τέτοιων μονάδων δίπλα στα σπίτια.

Επίσης ζήτησε να είναι όλοι μαζί ενωμένοι, κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Προδρομίου. Οι περισσότεροι είπαν ότι δεν είναι ενάντια στις επενδύσεις. Υπήρχαν όμως και οι φωνές που λαμβάνοντας υπόψιν την φήμη ότι υπάρχουν και άλλες άδειες, φοβούνται για μία γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής σε όλο τον δήμο.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν είναι αντίθετος και αυτός με τις μονάδες παραγωγής ενέργειας αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, να τηρούνται τα προβλεπόμενα στις άδειες και να μπορεί ο δήμος να ορίζει την χωροταξία των επενδύσεων.

Είπε για τις ενέργειες που έχει κάνει και τις επιστολές που έχει στείλει στην αποκεντρωμένη όπου ζητάει επανεξέταση των περιβαλλοντικών όρων με βάση την νέα νομοθεσία, ρωτάει για το αν έχουν εκδοθεί άλλες άδειες και αναφέρεται και στην αγωνία των κατοίκων.

Εντός του επόμενου 10ήμερου περιμένει την απάντηση από την αποκεντρωμένη και αναλόγως θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής.