Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνάντηση δημάρχου Σουλίου με υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις 04/03/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου κ. Α. Z. Ντάνη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δ. Σταμενίτη στο γραφείο του στην Αθήνα. Στόχος της συνάντησης, ήταν αρχικά η ενημέρωση του Υφυπουργού για το Δήμο Σουλίου και τα προβλήματα του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού του. Ο Υφυπουργός ήταν εξαιρετικά ενήμερος για την περιοχή αλλά και για τα προβλήματά της και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα που τέθηκαν.
Συζητήθηκαν, η έλλειψη προσβασιμότητας σε μεγάλο αριθμό αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και τα πολύ σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς και Αχέροντα. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν χρηματοδοτικά προγράμματα για αγροτική οδοποιία και ότι θα υποστηρίξει το Δήμο Σουλίου σε σχετικό αίτημα χρηματοδότησης.
Σε σχέση με τα θέματα των Τ.Ο.Ε.Β., ο Υφυπουργός ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση πρόκειται να αντιμετωπίσει το θέμα συνολικά (για όλους τους Τ.Ο.Ε.Β. της χώρας) κατά το πως έχει ήδη ανακοινωθεί και πρόκειται να ανακοινωθεί και το προσεχές διάστημα.
Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Ντάνης κατέθεσε αίτημα στον Υφυπουργό για την πλήρη μεταβίβαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων κυριότητας του ακινήτου του Κέντρου Δήμητρα Παραμυθιάς νομού Θεσπρωτίας, στο Δήμο Σουλίου, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Ήδη οι συνεργάτες του Δήμου βρίσκονται σε επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου για να διερευνηθούν οι σχετικές δυνατότητες.