Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνάντηση Αστυνομικών Ηπείρου με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου

Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/09/2023 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων συνάντηση των Προεδρείων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξιάρχο κ. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ Βασίλειο.

   Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η απασχόληση των Αστυνομικών στα γήπεδα. Εκ μέρους όλων των Ενώσεων μεταφέρθηκε προς την Διοίκηση η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση όλων των μελών μας για το γεγονός ότι ενας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών!( δυσανάλογος των φιλάθλων και αριθμητικά περίπου ίσος με το σύνολο των συναδέλφων που αστυνομεύουν για ένα οχτάωρο σε όλες τις περιοχές  της Ηπείρου)  για αρκετές ώρες ( έναρξη Υπηρεσίας τουλάχιστον 4 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων) απασχολείται  σε καθήκοντα  ξένα προς την αποστολή τους,  ως υπάλληλοι Ανωνύμων Εταιρειών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πέραν της σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης του Αστυνομικού Προσωπικού  εκτεθειμένη είναι και η τοπική Κοινωνία αφού ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικων αντί της βασικής τους αποστολής που είναι η πρόληψη του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας απασχολούνται για την προστασία εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων με κόστος χιλιάδων ευρώ εις βάρους του φορολογούμενου πολίτη.

   Από μέρους μας  ζητήσαμε από τον κ. Γενικό να γίνει επαναξιολόγηση όλου του επιχειρησιακού  σχεδιασμού αναφορικά με τα γήπεδα , προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιώδης  εξορθολογισμός αναφορικά τόσο με την προστασία των πολιτών που  συμμετέχουν στα αθλητικά γεγονότα στο κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά και την Αστυνόμευση της υπόλοιπης κοινωνίας. Επειδή θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι προς όφελος τόσο της Κοινωνίας αλλά και των συναδέλφων μας και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, αναμένουμε την υιοθέτηση τους από την πλευρά της Διοίκησης.Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να  χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας , προκειμένου να προστατέψουμε το λειτούργημα μας.

Για τα Δ.Σ. 

 Ο ι  Πρόεδροι των Ενώσεων                                                                                                              ΑΡΤΑΣ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ            ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δ. ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝ.   ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.