Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συμπαράσταση στους αγρότες από συνταξιούχους ΟΑΕΕ και εργαζόμενους ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας χαιρετίζει και στέκετε αλληλέγγυος στο πλευρό των  εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στη Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων 

  Η αδυναμία τους να μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη τους, λόγω τόσο του αυξημένου κόστους της ενέργειας (πετρέλαιο, ρεύμα), όσο και των αγροτικών εφοδίων, καθώς και των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που καλούνται πλέον να την αντιμετωπίσουν μόνοι τους χωρίς κρατική αρωγή, τους ξεριζώνει από την γη τους και απειλεί την πρόσβαση στην τροφή μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

  Την ευθύνη για τον ξεσηκωμό αυτό φέρνουν στο ακέραιο η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας και η  Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντί να ρίξουν κεφάλαια για να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα των Αγροτών, αυτοί στέλνουν δισεκατομμύρια και όπλα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

     Με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις τους , έστειλαν τελεσίγραφα αγωνιστικής απάντησης όλοι οι  αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Χαιρετίζουμε τη κλιμάκωση των αγώνων τους, στις  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους.

             Είναι αγώνας για να μπορούν να παράγουν φθηνά και υγιεινά προϊόντα για το λαό. Δικαίως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά από τις απαράδεκτες εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

   Με το παρών ψήφισμα στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς, δείχνουμε την συμπαράστασή μας και καλούμε τη Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα όλα τα αιτήματά τους.

Το ΔΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

Συμπαράσταση στους δίκαιους αγώνες των αγροτών!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ στην συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, μετά την πρόταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τη Θεσσαλία αλλά και άλλους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, ομόφωνα αποφάσισε να συμπαρασταθεί στους αγώνες των αγροτών που ξεκίνησαν στη Θεσσαλία και θα συνεχισθούν σε όλη την χώρα.

Γι’ αυτό καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις άμεσα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την ακρίβεια κλπ.

Καλεί ακόμα τα Σωματεία Συνταξιούχων της Ομοσπονδίας και όλους τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν ολόπλευρα στους αγώνες των αγροτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ                                                    ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΛΑΦΗΣ