Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για του πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής ενός εχθρικού, προς την εργατική τάξη και το λαό, κράτους που στο βωμό του κέρδους και της υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων, αφήνει παντελώς απροστάτευτο και ξεγυμνωμένο το λαό.

Σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν μεγάλο κομμάτι της χώρας, τώρα ο λαός της Θεσσαλίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις καταστροφικές πλημμύρες. Χωριά πνίγονται εδώ και ώρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, από την παντελή έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα. Και όλα αυτά γιατί όταν οι ζωές μας και οι ανάγκες μας μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους, τα αντιπλημμυρικά έργα, ο σχεδιασμός πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, αποτελούν κόστος που εμποδίζει τα οφέλη των επιχειρηματικών ομίλων, με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων (τη σημερινή της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που προώθησαν και προωθούν αυτή την αντιλαϊκή-εγκληματική πολιτική. 

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά! Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. 

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα σωματεία του καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να δώσουμε από το υστέρημα μας ό,τι  μπορούμε για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται. 

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής 

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους 
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς 
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές-παξιμάδια, μπισκότα-κρουασάν-μπάρες δημητριακών-παστέλια, γάλα σε σκόνη 
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας) 
  • Φακούς 

Η Συλλογή των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Ζωσιμάδων 4) 

Σάββατο και Κυριακή 17.00 – 21.00 

Δευτέρα- Παρασκευή 10.00 – 14.00  τηλ. επικοινωνίας 6973337156

Συγκέντρωση Βοήθειας στον Δήμο Πάργας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Ο Δήμος Πάργας καλεί πολίτες και συλλόγους σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία. Η συγκέντρωση θα γίνεται από την Δευτέρα 11/9 στο

Καναλάκι – Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πάργας 9.00 με 13.00, στην Πάργα Δημοτικό Κατάστημα 9.30 με 12.30 και κατόπιν συνεννόησης με Συλλόγους. Ας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο όσους το έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Πληροφορίες: info@dimospargas.gr

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των ζημιών και στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία

 Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της  έμπρακτης συμπαράστασής της προς τους τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία, έχει θέσει στη διάθεση της όμορης Περιφέρειας τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να παρέμβουν όπου κριθεί ότι χρειάζεται η συνδρομή τους.

Ήδη, μέσω των τοπικών βιομηχανιών,  προωθούνται  στις πληγείσες περιοχές – και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας- μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.

Επίσης έχουν μισθωθεί  από την Περιφέρεια Ηπείρου υδροφόρες για τη διανομή νερού σε περιοχές των οποίων έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης,  ενώ στάλθηκε και ένα μηχάνημα απορρόφησης λάσπης για εργασίες σε περιοχές των Τρικάλων

Παράλληλα καθαρίστηκε και άνοιξε ο δρόμος Ανήλιο- Χαλίκι, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην περιοχή Ασπροποτάμου Τρικάλων, καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το κυρίως οδικό της δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει  με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και με  κάθε άλλο μέσο το  έργο των υπηρεσιών αντιμετώπισης των ζημιών και της στήριξης των πληγέντων, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμοδίων Υπηρεσιών.