Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συγκεντρώσεις στην Ηγουμενίτσα για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο έχουν κάνει το ΚΚΕ (μ-λ) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ηγουμενίτσα για την επέτειο της δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από το Σάββατο της 6η Δεκέμβρη του 2008, τότε που ο έφηβος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το περίστροφο του δολοφόνου αστυνομικού Κορκονέα. Η εν ψυχρώ δολοφονία έβγαλε στον δρόμο ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, εργαζόμενων, ανέργων, που διαδήλωσαν ενάντια στην κυβέρνηση της Ν.Δ καταγγέλλοντας την κρατική βία και καταστολή διεκδικώντας ταυτόχρονα αξιοβίωτη ζωή με μόρφωση, δουλειά και ελευθερία. Το σύνθημα “στις Τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες/ ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες” διατράνωνε τη θέληση του λαού και της νεολαίας να ανατρέψουν την κοινωνική βαρβαρότητα που βίωναν και προμηνύονταν ακόμη πιο σφοδρή.

15 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας την πολιτική της σιδηράς πυγμής, εξαπολύει μια άνευ προηγούμενου επίθεση καταστολής και αυταρχισμού απέναντι στον λαό και τη νεολαία. Οι δολοφονίες του Κ. Φραγκούλη, του Χ. Μιχαλόπουλου από την”τυχαία εκπυσοκρότηση” για άλλη μια φορά των όπλων των αστυνομικών, ο σοβαρός τραυματισμός της 16χρονης μαθήτριας από τις αστυνομικές δυνάμεις, έρχονται να προστεθούν σε αυτή του Α. Γρηγορόπουλου. Ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση που έχει δώσει το πράσινο φως στις δυνάμεις καταστολής να δρουν ανεξέλεγκτα, γνωρίζοντας πως απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας, αφού ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, κυκλοφορεί ελεύθερα, αφού επιβραβεύονται με επίδομα 600 ευρώ για τις “υπηρεσίες τους”, αφού εκτοξεύονται οι δαπάνες για την καταστολή ενώ υποχρηματοδοτούνται οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες. Παράλληλα, επιβάλλει ακραία αντιδημοκρατικά μέτρα, με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, με καταπάτηση ακόμα και των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως της απεργίας.

15 χρόνια μετά, η κυβέρνηση εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ψηφίζει νόμους που σαρώνουν κάθε εργασιακό και συλλογικό δικαίωμα. Καταδικάζει τον λαό και τη νεολαία στην φτώχεια, στην εργασιακή περιπλάνηση, στην ανεργία. Την ίδια στιγμή, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μοιράζει δισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις και τις Τράπεζες, ιδιωτικοποιεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, και παραδίδει το περιβάλλον και τους εναπομείναντες δημόσιους χώρους στους επιχειρηματικούς ομίλους ως νέο πεδίο κερδοφορίας. Η όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής αποτελεί όπλο στα χέρια της για την επιβολή αυτής της πολιτικής.

15 χρόνια μετά η νέα γενιά, οι εκπαιδευτικοί και η χειμαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία έρχονται αντιμέτωποι με την επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου σχολείου και την οικοδόμηση ενός αντιδραστικού ιδιωτικοποιημένου/ανταγωνιστικού/κατηγοριοποιημένου σχολείου. Έρχονται αντιμέτωποι με το σχολείο της απογείωσης των ταξικών και εξεταστικών φραγμών (Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ,εξετάσεις PISA στην ΣΤ΄Δημοτικού και Γ΄Γυμνασίου) των “δεξιοτήτων”, της μόρφωσης για λίγους και εκλεκτούς. Με πολύτιμο εργαλείο την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, στρώνει το έδαφος για την κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος, παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας. Στρώνει το έδαφος για άρση της μονιμότητας στην εργασία και τις απολύσεις, και μετατρέπει το σχολείο σε στρατώνα, όπου η επιβίωση θα εξαρτάται από το βαθμό της υποταγής στην κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης Ε.Ε,ΟΟΣΑ,ΣΕΒ.

15 χρόνια μετά η 6 Δεκέμβρη είναι μέρα μνήμης και αγώνα για να νικήσουν οι αγώνες των εργαζόμενων, της νεολαίας και της εκπαίδευσης και να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ)

15 χρόνια απ΄ τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη, αντιστεκόμαστε στην πολιτική ενός συστήματος που εκμεταλλεύεται, καταπιέζει και δολοφονεί!

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6μμ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Για 15 ολόκληρα χρόνια η 6η του Δεκέμβρη έχει μετατραπεί σε μια ημέρα καταγγελίας της δολοφονικής πολιτικής του συστήματος, σε μια ημέρα διαδηλώσεων της νεολαίας και του λαού. Όχι μόνο για να τιμήσουν τον δολοφονημένο απ’ την αστυνομία Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και για να καταγγείλουν την κρατική βία, την επιδίωξη να «ξεχαστεί» η δολοφονία ή την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του, Σαραλιώτη. Αλλά και σαν μια εκδήλωση αντίστασης απέναντι σ΄ όλα αυτά που βιώνουν σήμερα – τα αποτελέσματα της πολιτικής ενός συστήματος που συνεχίζει να δολοφονεί (με ή χωρίς την κρατική ή παρακρατική βία) νέους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, Ρομά, εργαζόμενους (στα λεγόμενα εργατικά «ατυχήματα»). Ένα σύστημα που θυσιάζει το λαό στο βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας του, πάνω στις σάπιες υποδομές του: από το έγκλημα στα Τέμπη μέχρι την πλημμυρισμένη Θεσσαλία και τις καμένες περιοχές της Ρόδου, της Θράκης, της Εύβοιας κ.α. Ένα σύστημα που δολοφονεί ολόκληρους λαούς, όπως συμβαίνει σήμερα στη μαρτυρική Γάζα και σε όλη την Παλαιστίνη. Ένα σύστημα που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Την 6η του Δεκέμβρη νεολαία και λαός «επιμένουν» να κατεβαίνουν στο δρόμο ακόμα κι αν αυτό μπορεί να το «πληρώσουν» με καταστολή και χημικά, ή ακόμα και με απαγορεύσεις, συλλήψεις και δίκες, όπως έγινε την περίοδο της λεγόμενης «καραντίνας»

  Η 6η του Δεκέμβρη δεν αποτελεί «προνομιακό πεδίο» κανενός χώρου. Ούτε του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που προσπαθεί να απαντήσει στα υπαρξιακά του προβλήματα, σε τέτοιες  επετείους. Ούτε, βέβαια, για πρακτικές «εκτόνωσης» ή διοχέτευσης της αγανάκτησης σε τεχνητά «ξεσπάσματα», όχι μόνο ανώδυνα για το σύστημα, αλλά και καθ’ όλα αξιοποιήσιμα απ’ το αστικό κράτος, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους. 

Την 6η του Δεκέμβρη οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, πρέπει να δώσουν το δικό τους διακριτό στίγμα, στο δρόμο συνδέοντας την κρατική καταστολή με τη συνολικότερη καθημερινή αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση, την επίθεση ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τη νεολαία, το λαό, τους εργαζόμενους να κατέβουν μαζικά στο δρόμο και να διαδηλώσουν, προβάλλοντας την κατεύθυνση της συλλογικής οργάνωσης, της αντίστασης και της διεκδίκησης, συμβάλλοντας στην οργάνωση των νέων αγώνων, τη μοναδική διέξοδο ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.