Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Στηρίζει Κασσελάκη η Άννα Στεργίου

Δήλωση της Άννας Στεργίου για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Είναι δύσκολο, όταν υπάρχουν σύντροφοι που εκτιμάς απ΄όλες τις πλευρές να πρέπει να διαχωρίσεις τη θέση σου. Υπήρξαν πολλές στιγμές προβληματισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το τι κόμμα θέλουμε αλλά και για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε μία κοινωνία, που έχει ταλαιπωρηθεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. 

Το γεγονός ότι δεν βγήκα ανοιχτά από την πρώτη στιγμή να πω ποιον/ποια θα στηρίξω στον Β΄ γύρο ήταν γιατί το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο κι έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι αρχικές επιφυλάξεις μου για το ποιος μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα ώστε να εναρμονιστεί με την κοινωνία όμως είναι οδηγός μου, για το ποιον θα στηρίξω την επόμενη μέρα.  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει μία ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία μετά τη νίκη της στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου έχει απογειωθεί σε αλαζονεία, παρά την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών και την απόλυτη εικόνα διάλυσης του κράτους που παρουσιάζεται τόσες μέρες στη Θεσσαλία. Οι εργασιακές ρυθμίσεις που φέρνει, προοιωνίζουν έναν νέο εργασιακό Μεσαίωνα, παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με τις τριετίες. 

Για μένα λοιπόν το στοίχημα της ενότητας είναι το πρώτο που πρέπει να διαφυλαχθεί, όποιος κι αν είναι ο νικητής ή η νικήτρια. Υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι κι από τις δυο πλευρές και πρέπει να έχουν ρόλο την επόμενη μέρα. Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε σε πολιτικούς Μεσσίες κι αρχηγικά κόμματα αλλά ούτε και σε παγιωμένες ομάδες, οι οποίες λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα.  

Πολλές από τις θέσεις που ασπάζεται η Έφη Αχτσίογλου με βρίσκουν σύμφωνη. Όμως θεωρώ πως μία σύγχρονη Αριστερά μπορεί και πρέπει ν΄ αγκαλιάζει την κοινωνία και κυρίως τα νέα παιδιά, που είναι μεγαλωμένα σ΄ άλλο περιβάλλον. 

Στο δίλημμα λοιπόν ένσημα στην Αριστερά ή μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που εκτείνεται από το ιστορικό κέντρο έως τις παρυφές τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θ΄ απαντήσω το δεύτερο.  

Στον Β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη.