Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πως ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει τον χώρο σας μοναδικά!

Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει το σπίτι σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος που θα σας κάνει να νιώθετε μοναδικά μέσα σε αυτόν. Η τοποθέτηση, το στυλ ακόμα και η ένταση του φωτισμού που θα επιλέξετε αποτελούν βασικούς παράγοντες για την εύρεση του κατάλληλου φωτισμού που θα μεταμορφώσει το σπίτι σας σε μια μικρή όαση χαλάρωσης. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε ταιριάξει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό φωτισμό του σπιτιού σας και ότι συνδυάζονται άψογα με το υπόλοιπο στυλ των χώρων σας. Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές από σχεδιαστές εσωτερικού χώρου που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την τέχνη και το στυλ του φωτισμού.

Η σωστή τοποθέτηση των φωτιστικών είναι σημαντική για τη δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, για τη διακόσμηση κήπου, τα φανάρια δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν σε σκοτεινές γωνίες ή κατά μήκος κάθε πλευράς του καθιστικού και μπορούν να αλλάξουν εντελώς την αίσθηση ενός εξωτερικού χώρου. Εάν έχετε ένα εξωτερικό τζάκι που είναι και το επίκεντρο της βεράντας σας, σκεφτείτε να αγοράσετε ανάλογα φανάρια δαπέδου για κάθε πλευρά.

Τα φωτιστικά δαπέδου στον εσωτερικό χώρο πρέπει να συμπληρώνουν την υπάρχουσα διακόσμησή σας. Εάν τα έπιπλά σας είναι σε κλασικό στυλ, τα σύγχρονα φωτιστικά δαπέδου θα προσθέσουν μια άχρωμη αίσθηση στον χώρο σας. Εδώ είναι συνετό να  παραμείνετε εντός της παλέτας των χρωμάτων που έχετε επιλέξει, αλλά αν βρείτε ένα φωτιστικό που σας αρέσει, να θυμάστε ότι η απόχρωση του φωτιστικού δαπέδου μπορεί συνήθως να αλλάξει για να προσαρμοστεί κατάλληλα με την υπάρχουσα παλέτα χρωμάτων που κυριαρχούν στο στυλ σας. Τα φωτιστικά δαπέδου σε σχήμα τόξου αποτελούν μια κλασική επιλογή και εμφάνιση που έχουν επανασχεδιαστεί για σχεδόν κάθε γούστο και στυλ.

Η επιλογή του μεγέθους είναι επίσης σημαντική, όταν πρόκειται για τα φωτιστικά δαπέδου που ταιριάζουν στο σαλόνι σας. Δοκιμάστε να συνδυάσετε μεγάλα φωτιστικά δαπέδου με μεγάλα έπιπλα όπως μια πολυθρόνα ή καναπέ και βάλτε μικρά φωτιστικά δίπλα σε βοηθητικά τραπέζια ή καρέκλες για περισσότερη έμφαση.

Ο τύπος του φωτισμού που θα επιλέξετε θα επηρεάσει επίσης την αισθητική ενός δωματίου. Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τους λαμπτήρες και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι περισσότεροι σχεδιαστές για να φωτίσουν ένα χώρο χρησιμοποιούν λαμπτήρες μέχρι 3000 lumen. Αυτό το φως δεν είναι πολύ κίτρινο ούτε πολύ λευκό αλλά κάτι ενδιάμεσο και κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις και συνθέσεις φωτισμού.