Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προσάραξε Ι/Φ σκάφος στην Πλαταριά

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων ότι Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, με οκτώ (08) επιβαίνοντες, είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβίβασε τρεις εκ των επιβαινόντων του,  ενώ στη συνέχεια αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και έπλεε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.

Άμεσα για την περιοχή αναχώρησαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος και Α/Κ σκάφος, προς παροχή συνδρομής. Κατά την προσπάθεια, το ιδιωτικό σκάφος παρέμεινε και αυτό ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ κατέπλευσε τελικά με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΜΙ”, με τη συνδρομή Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παράλληλα, το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλλεξε τα τρία άτομα από το σημείο της προσάραξης, ενώ το ακυβέρνητο Ι/Φ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ σκάφος στον λιμένα Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας  απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον  νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν  παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.