Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προβολή της Ηπείρου στην Λάρισα

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στη Λάρισα 

για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού

Εκδήλωση- προβολής του τουριστικού προορισμού  «Ήπειρος»  στη Περιφέρεια της Θεσσαλίας, διοργάνωσε η Περιφέρεια στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του έργου:  «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».  Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με σημαντική ανταπόκριση ταξιδιωτικών πρακτόρων και φορέων. 

Η «εσωτερική αγορά» αποτελεί παράλληλη στόχευση-με αυτή των άλλων χωρών-  της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.  Η  «αγορά» της Θεσσαλίας αποτελεί  μια από τις προτεραιότητες των επιχειρηματιών  της Ηπείρου για τουρισμό όλο το χρόνο,  με δεδομένο ότι ήδη η περιφέρειά μας αποτελεί προορισμό για τις σχολικές εκδρομές, για τα εορταστικά τριήμερα αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η αναμενόμενη δε  βελτίωση της οδικής πρόσβασης σε πολύ σύντομο χρόνο,  αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα ανάμεσα στις δύο περιφέρειες. 

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας κ. Αναστασία Σίμου, η οποία μετέφερε στους προσκεκλημένους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κάνοντας ειδική αναφορά στους στενούς δεσμούς με την Περιφέρεια Θεσσαλίας μιας και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, διαμένει ένας μεγάλος αριθμός Ηπειρωτών οι οποίοι έχουν στη σκέψη και την καρδιά τους την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενώ εξήρε και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δυο Περιφερειών και οι φιλικές σχέσεις των δύο Περιφερειαρχών. « Η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει ευχάριστες και μοναδικές διακοπές, κάθε εποχή. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές με γαλαζοπράσινα νερά, εκπληκτική ϕύση, θρησκευτικά μνημεία , όπως η Βυζαντινή Άρτα, ανεξάντλητες δυνατότητες για αθλητισμό περιπέτειας και γαστρονομικές απολαύσεις. Η Ήπειρος είναι  Περιϕέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό.  Σήμερα μετά από διαδρομή χρόνων, μπορούμε με βεβαιότητα να  πούμε ότι  διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδό του εντός και εκτός Ελλάδος», τόνισε στο χαιρετισμό της η κ. Σίμου.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκος Λιούπας, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της , τονίζοντας πως τα οφέλη που θα υπάρξουν από την τουριστική ανταλλαγή επισκεπτών θα είναι σημαντικά και για τις δυο περιοχές. 

Σε μία διαδραστική παρουσίαση, η Ειδική Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Αρετή Στασινού, ανέπτυξε τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος ως προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου, δίνοντας έμφαση στις βασικές θεματικές μορφές τουρισμού και σε έτοιμα πακέτα διαδρομών για city break, τριήμερα και πενθήμερα. 

Μετά την παρουσίαση, έγιναν συναντήσεις Β2Β ανάμεσα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες της Θεσσαλίας, Συλλόγους Εναλλακτικού τουρισμού και εκπρόσωπους της Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού από την Ήπειρο, τους οποίους ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συμμετοχή τους, ενώ με την ολοκλήρωση της ειδικής προωθητικής εκδήλωσης, προσφέρθηκε κέρασμα με Ηπειρώτικες γεύσεις και κρασιά

***

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Λάρισας  κ. Βασίλης Μητσιός και  η Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Ιδιαίτερα σημαντική και θερμή ήταν η υποστήριξη και παρουσία στην εκδήλωση, των Ηπειρωτών που διαμένουν στη Λάρισα, ενώ προβλήθηκε και στο σύνολο των ΜΜΕ της Θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει  τις ευχαριστίες της:

  • Στον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Λάρισας τον Γραμματέα κ. Παναγιώτη Σακογιάννη και την κ. Μάγδα Βασιλαποστόλη, 
  • Στον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» την πρόεδρο κ. Ολγα Γκλώνα και την  κ. Ευαγγελία Τσόκα.