Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Παραίτηση Τσίπρα – Νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος και μάλιστα χωρίς να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Κάτι που σημαίνει μια νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο στοίχημα για την συνέχεια του.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωση του είπε:

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Έχω την εμπειρία να μην τις λαμβάνω εν θερμώ, να τις λαμβάνω με ψυχραιμία και αυτό έκανα για τρία 24ωρα, γιατί ξέρω ότι οι αποφάσεις έχουν επιπτώσεις και σε άλλα πρόσωπα».

«Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν και εμένα πρώτο που υπήρξα επικεφαλής στον κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα στα 34 ένα μικρό κόμμα της αριστεράς και το μικρό ταξίδι ήταν επικίνδυνο αλλά συναρπαστικό. Ενα μικρό κόμμα έγινε το πρώτο ιστορικό κόμμα που κυβέρνησε. Σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες την κοινωνία καταρρακωμένη και την οικονομία χρεοκοπημένη. Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας». 

«Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε […] Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νεό κύκλο» πρόσθεσε.

«Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου. Το εκλογικό σώμα έδωσε διπλή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή: να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει με  αξιώσεις την διακυβέρνηση του τόπου» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα». (Να ξεκινήσει) μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλους. Αυτή είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό. Αυτή την πεποίθησή μου θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αντί να την υπηρετώ και με την πράξη μου» συνέχισε.

«Εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νεας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές» είπε χαρακτηριστικά ανακοινώνοντας την παραίτησή του.

«Η μάχη για τις ιδέες και η προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται. Και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει» κατέληξε.