Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Η κατάσταση μας δυσκολεύει κάθε μέρα. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Πληρώνουμε τις πράσινες μπίζνες τους, τις έξυπνες και τις χαζές βόμβες τους που ανάβουν μεγάλους πολέμους δίπλα μας για να μοιράσουν τις αγορές, τους αγωγούς και τους διαδρόμους μεταφοράς, τη φρίκη του πολέμου που οι λαοί εκεί πληρώνουν με το αίμα τους. Πληρώνουμε τα χρέη τους που τα μετατρέπουν σε δημόσιο χρέος και πρέπει να τα αποπληρώσουμε όλα, για να πάρουν και άλλα δάνεια για να επιδοτήσουν πάλι τα κέρδη τους, με κάθε είδους ταμεία ανάκαμψης και να τα φορτωθούμε ξανά σα νέα χρέη. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, όλα μας φαίνονται ακριβά, γιατί οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2000 και σήμερα έχουμε 2024.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε:

Γιατί τώρα απαιτούνται αυξήσεις στους μισθούς μας. Τώρα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καταβροχθίζουν το εισόδημά μας. Την ίδια ώρα 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα είχαν πάνω από 25 δις κέρδη. Ειδικά στα τρόφιμα, στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, στη ναυτιλία.

Γιατί τώρα έχουμε ανάγκη για ρεύμα φτηνό για όλους, ποιοτική υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους

Γιατί την ώρα που βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καταφέρουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια.

Γιατί οι πλειστηριασμοί γενικεύονται και τα κοράκια των τραπεζών αβγατίζουν τα κέρδη τους.

Γιατί την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και λείπουν κρίσιμες υποδομές στην παιδεία, στην πρόνοια, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, διαλέγουν να δίνουν 7 δις το χρόνο σε πολεμικές αποστολές και Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Γιατί το 2023 οι νεκροί εργάτες ξεπέρασαν τους 160, αριθμός ρεκόρ την στιγμή που καταγράφονται ασύλληπτα κέρδη.

Γιατί και οι νέες δημοτικές αρχές υπηρετούν πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.

Δεν θα συμβιβαστούμε με όλα αυτά που ζούμε και εκείνα που μας ετοιμάζουν! 

Κανένας νόμος, καμιά κυβέρνηση δεν μας παραχώρησε ποτέ κανένα δικαίωμα. 

Τα δίκια μας τα επιβάλαμε με το δικό μας νόμο, το νόμο της οργάνωσης. 

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών που οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαία στο δρόμο. Το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας θα ακουστεί ξανά δυνατά σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα και η πολιτική που ευθύνεται, για να βρουν δικαίωση οι 57 αδικοχαμένες ψυχές και οι οικογένειές τους.

Κάνουμε τη νύχτα μέρα, οργώνουμε τους χώρους δουλειάς, κουβεντιάζουμε με τους συναδέλφους. Κάθε εργαζόμενος να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σε κάθε δήμο να υπάρχει υποχρεωτικά μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας. 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!