Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας κάνει λόγο για κοροϊδία από την δημοτική αρχή δήμου Σουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                

ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

     Συνάδελφοι, ύστερα από επικοινωνία με συναδέλφους του Δήμου Σουλίου για την επιστροφή αχρεωστήτως  καταβληθέντων ποσών μέσω της μισθοδοσίας τους που εκ παραδρομής πιστώθηκαν ,ένα μόνο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα: πως με μπόλικο θράσος και περισή κοροϊδία προς τους εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή Δήμου Σουλίου ,λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της θα αποχωρήσει αφήνοντας πίσω εκκρεμότητες που βαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των συναδέλφων εφόσον καλούνται να επιστρέψουν χρήματα (διόλου ευκαταφρόνητα ποσά ως 1500 ευρώ ) τα οποία πιστώθηκαν στις μισθοδοσίες τους και μέσω μισθοδοσίας θα πρέπει να παρακρατηθούν.

   Να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμιά περίπτωση δε ρίχνουμε την ευθύνη στους συναδέλφους που ασχολούνται με την έκδοση των μισθοδοσιών .Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή και μόνο διότι όπως λέει και ο λαός ΄΄το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι΄΄.

Οι οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων δεν καλύπτονται με το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης και ενέργειας , μας βρίσκει απολύτως αντίθετους ο καταλογισμός αυτός.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δ. Σουλίου να σταθεί έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων, να βρεθούν προ των ευθυνών τους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, να αναλογιστούν το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούν οι εργαζόμενοι χωρίς να φταίνε .

Εδώ και 12 χρόνια οι εργαζόμενοι στους Δήμους ,όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αντίθετα οι περικοπές έφτασαν στο 40%,ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους. Και ενώ υποτίθεται αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες μας η Δημοτική αρχή στον Δήμο Σουλίου συνάδελφοι, στιχοποιοί τους εργαζόμενους της, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Εμείς σαν εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν κόκκαλα ,τις άθλιες αμοιβές, την ζωή μας στην ανασφάλεια, την εγκατάλειψη και την ιδιωτικοποίηση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του Δήμου Σουλίου και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση του θέματος χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ούτε ένας συνάδελφος.

ΔΕΝ θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια τους, δεν θα σφυρίξουμε αδιάφορα σε πορίσματα και αποφάσεις που επιβαρύνουν τους συναδέλφους. Δεν ταυτίζουμε το ρόλο που καλείται να παίξει η Δημοτική Αρχή με τους εργαζόμενους σε αυτή.