Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Στέφος παρουσίασε στην Ηγουμενίτσα το πρόγραμμα της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών ώρα ευθύνης”

Το Σάββατο το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία των πρώην υποψηφίων βουλευτών Μάριου Κάτση, Ιωάννη Γόγολου και Άννας Στεργίου, του απερχόμενου επικεφαλής της παράταξης Γεωργίου Ζάψα και του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής της Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών ώρα ευθύνης» Ιωάννη Στέφο:

• Αξιολόγηση των πεπραγμένων της απερχόμενης περιφερειακής αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου

• Παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών ώρα ευθύνης» για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, που περιλαμβάνει:

    o Την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση της παράκαμψης Ηγουμενίτσας

    o Την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας με το τελωνείο Μαυροματίου

    o Την Εκκαθάριση και λειτουργία του Βιοτεχνικού κ’ Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)

    o Την συμπλήρωση των θαλάσσιων υποδομών στο παράκτιο μέτωπο Ηγουμενίτσας (καταφύγια αλιευτικών σκαφών, μαρίνες ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής που θα καλύπτουν τη ζήτηση).

   o Την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την υποστήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των δήμων Φιλιατών και Σουλίου σε συνεργασία με το ΜΕΚΔΕ.

   o Την εκπόνηση μελέτης χωροϊκανότητας ιχθυοκαλλιεργειών στον όρμο Σαγιάδας και υποστήριξη των εγκατεστημένων ιχθυοπαραγωγών.

   o Την βελτίωση του οδικού δικτύου των χωριών της Σαγιάδας και της Παραμυθιάς, για να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη η πρόσβαση ασθενών και επισκεπτών στο νοσοκομείο Φιλιατών αλλά και η μεταφορά σοβαρών περιστατικών στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

   o Τα Αντιπλημμυρικά έργα στο Δέλτα Καλαμά και στήριξη των Μανταρινοπαραγωγών Κεστρίνης

   o Την ωρίμανση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού Ηγουμενίτσας και της Ηπείρου με το εθνικό δίκτυο σταθερής τροχιάς. Η Δυτική Σιδηροδρομική Εγνατία: «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ» είναι έργο εφικτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει την μοίρα όλης της Ηπείρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Γιάννης Στέφος, παρουσίασε τους υποψηφίους της ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο επικεφαλής Γιάννης Στέφος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, παρευρέθησαν στην «3η Βραδιά Γευσιγνωσίας» που πραγματοποιήθηκε στον τερματικό σταθμό Τ1 του λιμένα Ηγουμενίτσας.