Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο νέος δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε συνέλευση κατοίκων της Πέρδικας

ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Π. ΝΤΑΗΣ

Στη συνέλευση των κατοίκων της Πέρδικας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο της Κοινότητας, παραβρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, συνοδευόμενος από πολλά νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε βάσει των σχετικών προβλέψεων της νομοθεσίας και διοργανώθηκε από το απερχόμενο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία αυτή, αφού η συνέλευση των κατοίκων αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό λογοδοσίας και κοινωνικής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες. 

Στη διάρκεια της συνέλευσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Μώκος, τα μέλη του Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Πέρδικας έλαβαν το λόγο και έθεσαν τα προβλήματα της Κοινότητας που σχετίζονται με την ύδρευση, την αποχέτευση, τα αδέσποτα ζώα, την κατάσταση του οδικού δικτύου (αστικού, επαρχιακού και αγροτικού), την καθαριότητα, τις υποδομές εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού κ.α. Πέραν αυτών τέθηκαν και τα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και της υποστήριξης των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα.  

Στην παρέμβασή του ο κ. Νταής αναφέρθηκε στους τρεις κύριους διακριτούς αλλά και αλληλοσυμπληρούμενους τομείς που αφορούν την περιοχή της Πέρδικας: τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» καταγράφηκαν τα προβλήματα, αλλά και οι προοπτικές και συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης και βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς και της καθημερινότητας. Η συνέλευση συνέβαλλε αποφασιστικά στην επικαιροποίηση της καταγραφής αυτής, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων από την αρχή της νέας Δημοτικής Περιόδου. 

Εκτός των άλλων, ο κ. Νταής ζήτησε από το νέο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 1 – 1 – 2024 την πλήρη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς οι Δημοτικές Κοινότητες και τα όργανα διοίκησής τους, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του οργανωτικού μηχανισμού του Δήμου. Δεσμεύτηκε δε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει ισότιμα όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και θα προσαρμόσει τις δράσεις της ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών.  

Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η βελτίωση της κατάστασης των δημοσίων υποδομών, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου. Φυσικά, ο προγραμματισμός των ενεργειών του επόμενου έτους θα συμπεριλάβει όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Νταής τόνισε ότι πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση συνελεύσεων και άλλων εκδηλώσεων πληροφόρησης των τοπικών κοινωνιών όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες, αλλά αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής της νέας Δημοτικής Αρχής.