Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο δήμος Ηγουμενίτσας για τα έργα στον πεζόδρομο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και λίγο καιρό, εκτελούνται εργασίες ανάπλασης στον πεζόδρομο του κέντρου της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό 23ης Φεβρουαρίου.

Έργο αναγκαίο, καθώς τα υλικά και ο αστικός εξοπλισμός του εμβληματικού για την πόλη μας πεζόδρομου (πλακόστρωση, παρτέρια, ιστοί φωτισμού κ.τ.λ.) χρειάζονται ανανέωση και επαναχωροθέτηση προκειμένου να ανταποκρίνονται, στις σύγχρονες ανάγκες χρήσης του.

Η επιχειρούμενη ανάπλαση αποσκοπεί:

 1ον)  στην χωροθετική εναρμόνιση των παρτεριών και των ιστών φωτισμού, με την αυξημένη τάση χρήσης που παρουσιάζεται στον πεζόδρομο, από επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής

2ον)  στην αδήριτη ανάγκη, διασφάλισης της ακώλυτης χρήσης από πεζούς και ΑΜΕΑ, καθώς και στην απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης και κυρίως ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.

3ον)  στην συνολική αναβάθμιση, τόσο της αισθητικής εικόνας της περιοχής, όσο και της λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

Κατά τις εργασίες, αφαιρέθηκαν δένδρα, τα οποία όμως θα μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της πόλης και με επιπλέον δενδροφύτευση, ενώ στη θέση τους σε αρμονία με το περιβάλλον, θα τοποθετηθούν άλλα αειθαλή, όπως μανόλιες, καθώς και καλλωπιστικά λουλούδια, αυξάνοντας έτσι το «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και εν συνόλω.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η όχληση και η ταλαιπωρία των δημοτών, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών και των περιοίκων, είναι μεγάλη κατά τη φάση εκτέλεσης των έργων.

Ζητούμε την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι επιδίωξη και μέλημά μας, είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν και για το λόγο αυτό τα σχετικά συνεργεία του αναδόχου εργολάβου εργάζονται εντατικά, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε θέσει ως πρώτιστο στόχο μας, την άμεση έναρξη και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση, όλων των έργων του Δήμου, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό η προκαλούμενη όχληση στο φυσικό, αστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.