Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ολοκληρώθηκε η δράση στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το  Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» 

Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το 

 Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», που διοργανώθηκε από το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας, το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου 2023, ύστερα από πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ.

Πάνω από 50 γυναίκες ενημερώθηκαν για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην εξέλιξη της νόσου. Στις συμμετέχουσες στη δράση μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα και για την αυτοεξέταση μαστού, καθώς και από ένα ροζ κορδελάκι, σύμβολο ευαισθητοποίησης στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Φώφη Γεννηματά» αφορά σε δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας 50 – 69 ετών, απλά και μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και να μην έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία. 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr/

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας,  κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: 

«Εξαιρετική δράση και πρωτοβουλία για την αξία της πρόληψης στη δημόσια υγεία. Αποδίδουμε τη μεγαλύτερη σημασία στον προσυμπτωματικό έλεγχο για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών προγνώσεων. Εμπιστευόμαστε τις δομές μας και τα προγράμματα πρόληψης που μας παρέχονται από την πολιτεία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Συγχαρητήρια σε όλο το εξειδικευμένο προσωπικό που πλαισίωσε τη δράση».

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεχίζει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.