Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν για την ΠΕΔ Ηπείρου οι Ντάνης – Νταής – Τσίγκος

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» ανακοινώθηκαν την Τρίτη ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΜΙΓΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΝΤΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΣΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΛΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΖΙΤΣΑΣ

ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – ΑΡΤΑΙΩΝ

ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΖΑΓΟΡΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΚΟΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΒΑΛΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩN

ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΖΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΣΟΥΛΙ

ΡΕΜΠΗΣ ΖΗΚΟΣ – ΖΗΡΟΥ

ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΜΙΓΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΤΣΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΖΗΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΕ

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΩΔΩΝΗΣ

ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΡΤΑΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΠΑΡΓΑΣ

ΛΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ζωντανό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών, το οποίο, αν δεν είναι υγιές, δεν μπορεί να υπάρξει ορθή λειτουργία της κοινωνίας μας. Είναι πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και απαιτεί συνεργασία με την Κεντρική Πολιτική ηγεσία για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών.

Απέναντι στις νέες προκλήσεις της εποχής η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη και να επιλύσει πολλά προβλήματά του. Η ενίσχυση του ρόλου της ΠΕΔ έχει ως αποτέλεσμα τον κοινό στόχο όλων, που δεν είναι άλλος από την υλοποίηση  πολιτικών και δράσεων – παρεμβάσεων,  που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αναπτυξιακή πορεία των Δήμων της Ηπείρου.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε την κάθοδο της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και για την επιλογή των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μια ομάδα έμπειρων, αλλά και νέων Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις, συμμετέχουμε ενωμένοι ως συνδημιουργοί στο γίγνεσθαι της Ηπείρου. Στόχος μας είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου 2024 να μας εμπιστευτούν για τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, για μια Ήπειρο δυνατή, έτσι όπως της αρμόζει,  με στόχο την  αντιμετώπιση συλλογικών προβλημάτων και την αξιοποίηση ευκαιριών.

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για τις εκλογές στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη πενταετία είναι μεγάλες. Τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει είναι πολλά. Αλλά και οι προοπτικές συμβολής των Ο.Τ.Α. στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας είναι σημαντικές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης καλούνται να επιλέξουν τα διοικητικά συμβούλια (Δ.Σ.) των συλλογικών τους οργάνων, δηλαδή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Συλλογικά όργανα που θα αποτελέσουν τον ενιαίο εκφραστή των προτάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συλλογικά όργανα που θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο του θεματοφύλακα της αυτοτέλειας της δράσης των Ο.Τ.Α., απέναντι σε κάθε παρέμβαση που την υπονομεύει, από όπου και αν προέρχεται.

Είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για τη σημασία των εκλογών στις Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ταυτόχρονα όμως είναι απολύτως αναγκαίο να τονίσουμε ότι η ενεργός συμμετοχή όλων των αιρετών στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των οργάνων αυτών, είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. 

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε σήμερα την κάθοδο της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αλλά και για την επιλογή των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Κ.Ε.Δ.Ε. Είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, ακηδεμόνευτη από πολιτικά κόμματα ή άλλους οργανισμούς και φορείς, η οποία τοποθετεί πρώτα και πριν από όλα την καθαρά αυτοδιοικητική διάσταση, καθώς και τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Είναι μια παράταξη που αποτελείται από αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν στα αξιώματά τους στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους στηρίξεις και εξαρτήσεις. Είναι μια παράταξη στην οποία πρυτανεύει η ομαδική προσπάθεια, που συγκροτείται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών της, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς να ορίζεται εκ των προτέρων ο επικεφαλής ή ο υποψήφιος πρόεδρος. 

Με την ίδια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και καθαρά αυτοδιοικητική λογική θα κινηθούμε στις εκλογές της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024. Με την ίδια συνεργατική και συναινετική νοοτροπία θα κινηθούμε αν οι συνάδελφοι μας εμπιστευτούν τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Με διάλογο, διαβούλευση, συνέργειες τόσο στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., όσο και στις επαφές μας με άλλους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Χωρίς αποκλεισμούς, κομματικές προτιμήσεις ή προσωπικές εύνοιες.

Η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που συναντιόμαστε όλοι μας καθημερινά. Η Ήπειρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τον ενοποιητικό παράγοντα, αλλά και την κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους – αιρετούς που έχουν εκλεγεί στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. να στηρίξουν το συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου. Για μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Για μια Ήπειρο που θα λάβει τη θέση που της αξίζει στον νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Το ψηφοδέλτιο για Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου αποτελείται από έξι δημάρχους: Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης, Παναγιώτης Νταής, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Βασίλης Τσίγκος και 10 δημοτικούς συμβούλους: Γιώργος Παπαδιώτης, Στέφανος Σίντος και Βαγγέλης Πρέντζας από το δήμο Ιωαννιτών, Σπύρος Πάικας από το δήμο Ζίτσας, Σωτήρης Χριστούλης από το δήμο Αρταίων, Γιώργος Νίτσας από το δήμο Πρέβεζας, Γιάννης Καραγιάννης από το δήμου Σουλίου, Δημήτρης Κουτσογιάννης από το δήμο Β. Τζουμέρκων και Ελευθερία Κοσσυβάκη από το δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού για την ΚΕΔΕ είναι οι Παναγιώτης Τακλάκογλου, Ελευθέριος Μεντής, Πέτρος Παλάσχας και Γεωργία Γιώτη.