Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Σουλίου που θα μας λείψουν

Τα δημοτικά συμβούλια δυστυχώς δεν τα παρακολουθούν πολλοί δημότες, είτε δια ζώσης, είτε μέσω των βίντεο που ανεβάζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και μιας και το άρθρο θα επικεντρωθεί στον δήμο Σουλίου τα periodikostep.gr / paramythianews.gr /paramythia-online.gr).

Αυτό έχει σαν συνέπεια οι πολίτες όχι μόνο να μην έχουν άμεση γνώση για το τι ψηφίζεται εκεί, αλλά ούτε καν αν οι εκπρόσωποι που έχει ψηφίσει παίζουν τον ρόλο που πρέπει, τον ρόλο που η ψήφος έχει ορίσει ή αν τελικά δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο του δημοτικού συμβούλου.Για το συνολικό επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Σουλίου ίσως αναφερθούμε σε ένα επόμενο άρθρο και με μία κριτική και για τους συμβούλους γενικότερα και ειδικότερα.Σε αυτό το άρθρο θέλω να σταθώ σε 2 συμβούλους που ήταν και επικεφαλής και που δεν συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές, και θέλω να το κάνω, χωρίς να υποτιμήσω άλλους συμβούλους που έχουν κάποια ίδια χαρακτηριστικά.

Μιλάω για τον Νίκο Γώγο και τον Ηλία Κουτσή. Που για λόγους που δεν μας αφορούν, δεν είναι υποψήφιοι σε τούτες τις εκλογές.

Και οι δύο τους, είχαν “πολιτική” παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, είχαν άποψη που στηρίζονταν σε επιχειρηματολογία, είχαν προτάσεις και παρεμβάσεις, είχαν συμβολή στο δημόσιο διάλογο πέρα από το στενό καθήκον μιας αντιπολίτευσης στην δημοτική αρχή. Προσεκτικοί στον λόγο, χωρίς προσωπικές αιχμές, αλλά με πλήθος πολιτικές αιχμές. Και πάντα διαβασμένοι. Και οι δύο δεν άφηναν εκτός κριτικής την κεντρική εξουσία, γιατί, κακά τα ψέματα, μπορεί να μιλάμε για αυτοδιοίκηση αλλά υπάρχει εξάρτηση από την κεντρική διοίκηση.

Και η διαφοροποίηση τους είναι ότι τις απόψεις τους, τις θέσεις τους, δεν τις περιχαράκωσαν μόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπου, για να λέμε την αλήθεια, λίγοι δημότες τις μάθαιναν, αλλά τις εξωτερίκευαν με δημόσιο λόγο, είτε μέσω συνεντεύξεων είτε μέσω άρθρων.

Ουσιαστικά, και οι δύο τους, κινήθηκαν με πολιτικά κριτήρια, πέρα από τα στενά όρια ενός δημοτικού συμβουλίου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, αν και πολιτικά σε διαφορετικούς χώρους, ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον στην επιχειρηματολογία για κάποιο θέμα.

Για να μην αδικήσουμε τον έτερο αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον Νικόλα Κάτσιο, που ούτε αυτός συμμετέχει στις εκλογές, είχε πολιτικό λόγο, είχε προτάσεις, προσπαθούσε και αυτός να στηρίξει ένα κλίμα διαλόγου, και αυτός πάντα διαβασμένος (για τον συντονισμό της ομάδας του σε πιθανό επόμενο άρθρο), αλλά δεν προσπάθησε καθόλου να περάσει όλα αυτά στο ευρύτερο κοινό.

Ναι, οι κάμερες των ΜΜΕ καταγράφουν, ναι σημειώνονται στα πρακτικά….. αλλά ποιος κάθεται να δει ένα, γιατί να το κρύψουμε, βαρετό κατά βάση τρίωρο ή τετράωρο βίντεο και μάλιστα με κακό ήχο καθώς ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για βιντεοσκόπηση;

Εν κατακλείδι,

κατά την δική μου άποψη, που φυσικά είναι απόλυτα υποκειμενική (καθώς αντικειμενικότητα δεν υπάρχει στην δημοσιογραφία παρά μόνο εντιμότητα), αλλά χωρίς σκοπιμότητες, οι δύο αυτές φωνές θα λείψουν από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά όχι από τον πολιτικό λόγο.