Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ντροπή της ανθρωπότητας! 79 νεκροί – εκατοντάδες αγνοούμενοι σε ναυάγιο

79 νεκροί μέχρι στιγμής, περίπου 100 έχουν διασωθεί και φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους είναι το αποτέλεσμα ενός ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου που φέρνει με έναν τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα την αδιέξοδη πολιτική της ανθρωπότητας που καθημερινά οδηγεί δυστυχισμένους ανθρώπους να παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα για μια ελπίδα για το αύριο.

Το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε την Τρίτη σύμφωνα με τις αρχές, από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις αντίστοιχες ιταλικές περί τις 2:30 τα ξημερώματα. Αμέσως, τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Από τα 104 άτομα που έχουν διασωθεί, 26 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή ή υποθερμία. Είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και την Πέμπτη θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, διασωθέντες ανέφεραν ότι στο πλοίο βρίσκονταν 500 με 700 άτομα, ενώ φέρεται να δηλώνουν ότι οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια του σκάφους.