Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Να, τι κάνει ένας δήμαρχος για την ευημερία των δημοτών του!!!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε ένας δήμαρχος να βοηθήσει στην ευημερία των δημοτών του. Όμως, πρέπει να το παραδεχθούμε, σε μια περιοχή του Μεξικό ο τρόπος είναι πράγματι εντυπωσιακός.

Στο χωριό λοιπόν Πέδρο Ουαμελούλα είχαμε γάμο. Εν μέσω παραδοσιακής μουσικής και χορών οι καλεσμένοι φώναζαν στον γαμπρό να φιλήσει την νύφη. Γαμπρός ήταν ο δήμαρχος του χωριού και νύφη…. θηλυκός αλιγάτορας!!!

Ο δήμαρχος φίλησε πολλές φορές στην μουσούδα τον αλιγάτορα, και για να μην μπει στον πειρασμό ο αλιγάτορας να ανταποδώσει τα φιλιά τα σαγόνια ήταν σφιχτά δεμένα.

Αυτός ο τελετουργικός γάμος έρχεται από την προϊσπανική εποχή στην περιοχή όπου ζουν αυτόχθονες φυλές Τσοντάλ και Ου΄αβε και με αυτόν το τρόπο προσεύχονται στην φύση για να χαρίσει βροχές, άφθονη τροφή και ψάρια στον ποταμό.

Η Οαχάκα, στον μεξικανικό Νότο, μπορεί να είναι από τις πιο φτωχές πολιτείες της χώρας, όμως είναι ιδιαίτερα πλούσια σε παραδόσεις και αρκετοί αυτόχθονες επιμένουν να τις τηρούν, καθώς επίσης και να μιλάνε τις γλώσσες των φυλών τους.

Στην τελετή έχουν παρεισφρήσει ρωμαιοκαθολικές καταβολές και έτσι η νύφη αλιγάτορας φοράει νυφικό και στολίδια. Οι κάτοικοι την νύφη την φωνάζουν “μικρή πριγκίπισσα” και αντιπορσωπεύει την μητέρα Γη και ο γάμος συμβολίζει την ένωση του ανθρώπου με το θεϊκό.