Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με ταχύς ρυθμούς προχωράν τα έργα στο εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης – Και νέα μεγάλη επένδυση στην Θεσπρωτία

Το periodikostep.gr και το paramythianews.gr βρέθηκαν στον χώρο που κατασκευάζεται το εργοστάσιο Φαρμακευτικής Κάνναβης, στο Καρβουνάρι του δήμου Σουλίου.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι εργασίες προχωράν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, έπειτα από μία μικρή καθυστέρηση που υπήρχε για την έναρξη τους.

Ο κ. Καγκιούζης στην Κίνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Reyoung

Πλέον, με τον Γεράσιμο Παπακίτσο ως επιβλέπων μηχανικό  από την εταιρεία Epirus Steel που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου,  ο χρόνος αποπεράτωσης των κτιρίων είναι ορατός και προσδιορίζεται προς το τέλος Μαΐου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εργαζόμενοι στο έργο έχουν επιλεγεί από την τοπική κοινωνία, όπως εξάλλου από την τοπική κοινωνία θα είναι και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αρχίσει την λειτουργία του στο τέλος του έτους.

Όμως τα ευχάριστα νέα με τις επενδύσεις δεν σταματάν εδώ. Μια νέα μεγάλη επένδυση θα γίνει στην Θεσπρωτία που θα απασχολήσει περίπου 300 εργαζόμενους.

Θα δημιουργηθεί σε πρώτη φάση κέντρο Logistics για διανομή φαρμάκων σε όλη την Ευρώπη και στην συνέχεια θα δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής γενόσημων  φαρμάκων.

Ο κ. Χάρης Καγκιούζης που μετά την επένδυση με το εργοστάσιο φαρμακευτικής Κάνναβης έρχεται με νέα επένδυση με εργοστάσιο γενόσημων φαρμάκων

Ήδη ο κ. Χάρης Καγκιούζης πριν λίγο καιρό υπέγραψε με τον κινέζικο φαρμακευτικό κολοσσό Reyoung συμβόλαιο για αποκλειστική διανομή των φαρμάκων της στην Ευρώπη. Η Reyoung είναι μέσα στις 3 μεγαλύτερες φαρμακευτικές στην Κίνα.

Η συνέχεια, όπως αναφέραμε, είναι η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής γενόσημων φαρμάκων συνολικής έκτασης 42,000 τμ

Αυτό λοιπόν που αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση είναι ότι μπορεί ο κ. Χάρης Καγκιούζης να είναι χαμηλών τόνων και να μην λέει πολλά λόγια αλλά η προσφορά του στον τόπο με τις μεγάλες για την περιοχή αναπτυξιακές κινήσεις είναι τεράστια. Με πράξεις, όπως η δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας, αλλά  φέρνοντας  την Θεσπρωτία να έχει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά του φαρμάκου, από την μια βοηθάει τους κατοίκους της περιοχής και από την άλλη δίνει υπεραξία στον τόπο.

Ο επιβλέπων μηχανικός της Epirus Steel, Γεράσιμος Παπακίτσος

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους συμπατριώτες μας που μένουν σε λόγια και όχι σε πράξεις….

Και φυσικά θεωρούμε  ότι είναι σημαντικό οι τοπικοί φορείς να είναι αρωγοί σε τέτοιες αναπτυξιακές κινήσεις και να προσπαθούν να τις διευκολύνουν.