Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με ικανοποιητική συμμετοχή η συνάντηση για τον πεζόδρομο Παραμυθιάς (βίντεο – φωτό)

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πολυχώρο Καρκαμίσι η συνάντηση για να συζητηθούν οι προτάσεις για την χρήση και λειτουργεία του πεζόδρομου Παραμυθιάς, έπειτα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Θανάσης Ντάνης επισήμανε ότι η συνάντηση δεν είχε ως στόχο την λήψη κάποιας απόφασης αλλά για να τεθούν οι απόψεις των ενδιαφερόμενων όπου θα ληφθούν υπόψη σε συνδυασμό την έκθεση που θα κάνουν συγκοινωνιολόγοι.

Ο δήμαρχος είπε ότι περίπου σε έξι μήνες θα έχουν τελειώσει και τα τελευταία έργα στον πεζόδρομο και αυτός θα αναμορφωθεί. Στα πλαίσια της αναμόρφωσης έχει τεθεί το θέμα πως θα πρέπει να λειτουργεί ο πεζόδρομος.

Στην συγκέντρωση ήταν επιχειρηματίες, όχι μόνο από αυτούς που έχουν καταστήματα στο πεζόδρομο αλλά και από την υπόλοιπη Παραμυθιά αλλά και κάτοικοι της πόλης.

Υπήρξαν διάφορες απόψεις, με κοινή συνισταμένη, όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση, όπως τα Σάββατα, τις γιορτές, το καλοκαίρι ή σε εκδηλώσεις ο πεζόδρομος να είναι κλειστός για τα αυτοκίνητα. Κατά τα άλλα, υπήρχε το επιχείρημα ότι η είσοδος των οχημάτων θα βοηθήσει την αγορά, ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ. Από την άλλη υπήρχε και η άποψη ότι τα καταστήματα δεν έχουν δουλειά γιατί είναι γενικότερο το πρόβλημα και δεν σχετίζεται με το κλειστό πεζόδρομο. Κάποιοι μίλησαν για φωτεινούς σηματοδότες, όπως ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου ή για βυθιζόμενες μπάρες που θα λειτουργούν ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες ώστε να είναι πιο ευέλικτο το ωράριο της εισόδου οχημάτων. Και φυσικά υπήρξε και η άποψη ότι ο πεζόδρομος είναι για τους πεζούς και όχι για τα οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ότι και αν αποφασιστεί, θα είναι σε ένα δοκιμαστικό πλαίσιο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εκδήλωση: